Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova zahtjevna misija

Vraća se stari lisac: Edoardo Reja novi trener Hajduka?!

Prekaljeni talijanski stručnjak trebao bi naslijediti Igora Tudora na klupi Hajduka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Edoardo Reja tijekom petka bi trebao biti imenovan kao novi trener Hajduka.

Nakon što je Igor Tudor podnio neopozivu ostavku tri dana uoči nastavka sezone čelnici Hajduka krenuli su u potragu za novim trenerom. Pritom su se prvenstveno orijentirali na inozemno tržiše, ne želeći dovesti nekog od brojnih domaćih trenera koji su se već okušali na klupi Hajduka.

Čini se da je rješenje pronađeno u Reji, koji je 2009. već bio trener Hajduka. I tada je bila alarmantna situacija na Poljudu - Hajduk je u prva četiri kola od mogućih 12 bodova osvojio tek mizerna dva i stigao je Reja. U debiju je na Kantridi s braćom Sharbini u Hajdukovom dresu poražen s 2:0, ali vrlo brzo je posložio kockice, standardizirao momčad i Hajduk je do kraja jeseni smanjio zaostatak za vodećim Dinamom.

Stvari su bile idilične sve dok početkom veljače 2010., uoči nastavka sezone u HNL-u nije stigao poziv Lazijeva predsjednika Claudija Lotita.

"Srce mi govori da ostanem, ali razum kaže 'idi'. Teško mi je, u Hajduku ostavljam komad srca", zborio je Reja na Braču prije nego se zaputio na trajekt.

Nakon Hajduka dva mandata u Laziju

Reja, koji će u listopadu proslaviti 70. rođendan, se trenerskim poslom poečo baviti davne 1979. godine, a prije nego su ga poželjeli angažirati Rimljani, najbolji klubovi koje je vodio bili su Bologna, Genoa, Lecce, Torino...

Lazio je bio i ostao daleko najveći klub na Apeninima kojeg je vodio, a s njima je napravio odličan posao. Preuzeo je klub u zoni ispadanja i doveo ga na u sredinu ljestvice serijom pozitivnih rezultata. Zadržao se do svibnja 2012. kada je podnio ostavku nakon osvajanja četvrtog mjesta. Bio je bez posla neko vrijeme da bi u siječnju 2014. nakon smjene Vladimira Petkovića ponovno preuzeo Lazio u lošoj situaciji, zadržao se pet mjeseci i otišao nakon devetog mjesta u Serie A.

U Hajduk bi trebao stići u ulozi spasitelja, ali prije toga treba dogovoriti detalje ugovora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider