Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Isključen kapetan

Hajduk se vratio HNL pobjedama: Radošević i Erceg riješili Inter

U 11. kolu HNL-a Splićani su svladali Zaprešićane i stigli do 20 osvojenih bodova u dosadašnjem dijelu prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je nakon više od mjesec dana dobio prvenstvenu utakmicu. Na Poljudu je 2:0 svladan Inter Zaprešić što je prvi trijumf Splićana još od onog nad Istrom 1961 krajem kolovoza (tad je također bilo 2:0).

Rujan je bio Hajdukov mjesec za zaborav, jedino vrijedno spomena u proteklih nekoliko tjedana je izboreni prolazak u osminu finala Kupa pobjedom nad trećeligašem Oriolikom.

U tri rujanske prvenstvene utakmice prije ove s Interom momčad Joana Carrilla osvojila je samo jedan bod i dosta zaostala za Dinamom (utrpao pet komada Cibaliji u Vinkovcima) i Rijekom. Stoga su imali igrači Hajduka imperativ pobjede u ovom susretu, a sve je bilo lakše nakon što je Josip Radošević u devetoj minuti zabio za vodstvo.

U ranoj fazi drugog poluvremena (58. minuta) Ante Erceg je povećao prednost, a da je bilo više koncentracije kod Ahmeda Saida Saida i Huga Almeide mogla je pobjeda biti i puno izraženija.

Da sve ne prođe idealno "pobrinuo" se Hajdukov kapetan Zoran Nižić koji je dobio drugi žuti karton u 89. minuti pa ga neće biti u idućem kolu, nakon reprezentativne stanke, kada će Hajduk ugostiti Cibaliju.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider