Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludilo na Poljudu

FOTO Fešta u Splitu: Hajduk razbio Šahter i plasirao se u play-off Europske lige!

Hajduk je s 3:0 nadoknadio 4:2 iz prve utakmice i tako stigao do posljednjeg pretkola Europske lige.

Hajduk je u uzvratu 3. pretkola Europske lige pobijedio Šahter iz Karagandija s 3:0 i tako nadoknadio 4:2 prednost Kazahstanaca. Bila je to odlična predstava Bijelih koji su pred 25 tisuća navijača izborili play-off Europske lige u kojem će se naći čak četiri hrvatska kluba.

Tudor uletio u teren od sreće, igrači treneru posvetili pobjedu

Povijesni uspjeh Splita: Vuković vodi 'crvene' prema Europskoj ligi!

FOTO Rijeka lako svladala Vikinge, hat-trick Jahovića!

Igor Tudor najavio je nakon prve utakmice siguran prolaz i na kraju se pokazalo kako je uspješno motivirao i pripremio momčad za uzvrat. Ovaj je put Hajduk igrao u punom sastavu i to je bila druga priča. Sušić, Maglica, Vršajević, Milović, pa i Kalinić itekako su nedostajali u prvom dvoboju, a Kazahstanci nisu imali plan B u grotlu Poljuda.

Strijelci za Splićane bili su Tino Sven Sušić, Anton Maglica i Sandro Gotal.

Sjajnih prvih 45 minuta i golčina Sušića

Hajduk je otvorio utakmicu furiozno, ali i pametno. Šahter se, kao i prije tjedan dana u Karagandiju, postavio sa svih 10 igrača iza lopte. Bijeli su opet preuzeli inicijativu, ali su ovaj put koristili šanse. Prvo je Mijo Caktaš pogodio gredu iz slobodnog udarca u 10. minuti, što je bila najava za ono što slijedi.

U 14. minuti Tino Sušić je pokazao zašto je trenutno najtraženiji nogometaš Hajduka. Primio je loptu na 20-ak metara iskosa s desne strane, okrenuo se, napravio korak i odapeo ljevicom u suprotni kut nemoćnog Mokina.

Hajduk je igrao pametno zaslugom trenera Igora Tudora. Lopta je bila na zemlji, nije se srljalo dugim loptama već se do gola pokušavalo doći preko bokova i povratnim loptama napadača prema veznom redu. Nije ni bilo smisla dizati lopte kada obrana Šahtera izgleda 'košarkaški'.

U 36. minuti je zasluženo stigao drugi pogodak. Drugi eksponent u 'ljetnom izlogu' Avdija Vršajević odlično je prošao po lijevom boku i dao točnu loptu za Antona Maglicu koji pogađa za 2:0 i poništavanje prednosti gostiju iz prve utakmice.

Kalinić jedan od igrača utakmice

Bilo je to sjajnih 45 minuta Hajduka, najboljih u proteklih nekoliko mjeseci. Imali su Bijeli čak 75 posto posjeda lopte. Drugi dio bio je manje sadržajan, ali imao je Hajduk još prilika. Igra nije bila toliko tečna kao u prvom dijelu, ali uspjela je momčad Igora Tudora u svom naumu.

Velike zasluge za netaknutu mrežu idu vrataru Lovri Kaliniću koji je uhvatio sve visoke lopte u svom 16-ercu. Upravo je to nedostajalo Bijelima u Karagandiju kada je na vratima bio Stipica. U 88. minuti Kalinić je čudesnom reakcijom spasio živce navijačima Hajduka. Pokrivač je potegnuo, odbila se lopta od Vršajevića, a Kalinić se bacio u u svoj desni kut i iščupao tu loptu.

U 95. minuti stigla je potvrda prolaska u play-off. Sandro Gotal dugo je vukao kontru, a onda i sam zabio za 3:0. Bio je to znak da navijači mogu odahnuti i krenuti u slavlje. Poljud je proključao, a pjesma će potrajati do dugo u noć.

STRIJELCI: 1-0 Sušić (14), 2-0 Maglica (36), 3-0 Gotal (90+5)

HAJDUK: Kalinić, Vršajević (Vasilj, 73), Maloča, Milović, Milić (Nižić, 65), Anđelković, Caktaš, Sušić, Vlašić (Kouassi, 82), Gotal, Maglica.

ŠAHTER: Mokin, Porivajev (Murtazajev, 53), Džidić, Malij, Maslo (Žangilišbaj, 60), Kirov, Simčević, Vičius, Konisbajev, Pokrivač, Topčagić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider