Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo u čemu je "kvaka"

Hajduk protiv Osijeka ipak s publikom, ali uz jednu veliku (potencijalnu) opasnost

Na Poljudu su reagirali na odluku disciplinskog suca Hrvatski Telekom Prve lige, Alana Klakočera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk se oglasio povodom najteže kazne u povijesti HNL-a koju mu je izrekao disciplinski sudac Alan Klakočer.

Zbog nemilih događanja na derbiju s Dinamom iduće četiri utakmice moraju igrati bez gledatelja na Poljudu, ali protiv Osijeka će se ove nedjelje (početak u 19:00) ipak igrati uz prisutnost navijača na svom stadionu.

Odluka važeća tek nakon što prođe žalbeni rok

"Kvaka" je u tome što odluka disciplinskog suca stupa na snagu i postaje konačna i važeća tek nakon što prođe rok za žalbu, a to je osam dana.

Upravo je to objavio Hajduk na svom Facebooku, uz poziv navijačima da u što većem broju u nedjelju dođu na Poljud.

To je lijepo zbog činjenice da će se na stadionu okupiti 10-ak tisuća gledatelja, ali prolongiranje početka izvršavanja kazne u sebi krije jednu veliku potencijalnu opasnost.

Četvrtfinale Kupa na praznom Poljudu

Naime, Hajduk je kažnjen s četiri prvenstvene ili Kup utakmice, što znači da će sigurno bez gledatelja igrati protiv Rijeke, Inter Zaprešića i Slaven Belupa u sklopu HNL-a, a četvrta od četiri utakmice suspenzije koju treba odraditi bio bi ogled četvrtfinala Kupa koje se igra 5. prosinca. Jasno, uz prepostavku da će momčad Zorana Vulića eliminirati Šibenik na Šubićevcu u osmini finala.

Nakon što se odigraju svi susreti osmine finala Kupa, bit će održan ždrijeb za četvrtfinale koje se igra na jednu utakmicu i u kojem nema nositelja i nenositelja. Tako je, primjerice, moguće da četvrtfinalni par bude Hajduk - Dinamo ili Hajduk - Rijeka i bit će prava katastrofa za Bile ako takvu utakmicu budu morali igrati bez svojih 20-ak tisuća navijača na tribinama.

Ako ždrijeb četvrtfinala Kupa bude takav da Hajduk bude igrao u gostima, onda će četvrta od četiri utakmice suspenzije biti odrađena protiv Istre 1961 za vikend 8./9. prosinca.

U tom će slučaju nadolazeći nedjeljni dvoboj s Osijekom biti posljednji na koji će navijači moći doći na Poljud do kraja ove kalendarske godine, a idući susret koji bi Hajduk igrao na svom stadionu uz prisustvo publike bio bi onaj s Lokomotivom 9. veljače 2019. godine...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider