Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Trebaju nam kampovi"

Hajduk protiv gradnje nacionalnog stadiona: Imaju identičan stav kao Mandžukić

Ispod radara je prošlo da su nakon više od godinu dana u HNS-u se pojavili predstavnici Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na redovnoj izvještajnoj Skupštini HNS-a u zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton sudjelovali su i predstavnici Hajduka.

Predsjednik Marin Brbić bio je zauzet poslovnim obvezama, ali da je dao punoć sportskom direktoru Saši Bjelanoviću i voditelju Akademije Krešimiru Gojunu.

Prvi je to put da su ljudi iz Hajduka sudjelovali u radu Skupštine HNS-a još od prosinca 2017. kada su bili tadašnji predsjednik Hajduka i predsjednik Nadzornog odbora, Ivan Kos i Slaven Marasović. Bila je to izborna Skupština na kojoj je Davor Šuker izabran na četverogodišnji mandat za predsjednika HNS-a, čiji su predstavnici isključili mikrofon Marasoviću prilikom govora kojim je htio ukazati na neke nelegalne odluke od strane nogometne vrhuške.

Hajduk je kao klub na današnjoj Skupštini izrazio protivljenje prezentiranom financijskom izvješću, ali i gradnji nacionalnog stadiona.

"Kampovi i lokalna infrastruktura - da, nacionalni stadion - ne"

"Sportski direktor Saša Bjelanović i voditelj Akademije Krešimir Gojun prisustvovali su Skupštini HNS-a budući da je predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić bio spriječen u tome zbog drugih poslovnih obaveza. Predstavnici HNK Hajduk na Skupštini su sudjelovali kao pasivni promatrači. Inače, stav Kluba je bio protivan prezentiranom financijskom izvješću te izmjenama statuta HNS-a. Hajduk se protivi gradnji nacionalnog stadiona, smatramo da u ovom trenutku nismo dovoljno bogata država za investicije takve vrste. Naš stav je da je bolje ulagati u kampove i lokalnu infrastrukturu, jer u prošlosti je bilo mnogo promašenih investicija, a zna se tko na kraju sve to plaća. koje nisu opravdale ulaganja", stoji u Hajdukovom odgovoru na medijske upite o sudjelovanju na Skupštini.

Inače, zanimljivo je kako je Hajdukov stav identičan onom Marija Mandžukića. Kad se prošlog ljeta oprostio od reprezentacije, Mandžo je u jednom od intervjua rekao kako je protiv gradnje nacionalnog stadiona.

"Ne treba nam to. Reprezentacija, po meni, mora igrati diljem Hrvatske, a bilo bi mi logičnije da se umjesto u gradnju nacionalnog stadiona novac utroši na izgradnju kampova i poboljšanje infrastrukture, jer u tim kampovima će se stvarati budući Vatreni, novi modrići, mandžukići i ostali", poručio je tada Mandžo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider