Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
prva pobjeda

Hajduk pobjedom na tri boda od Dinama: 'Ovi igrači zaslužuju respekt'

Nakon sedam odigranih kola Hajduk za vodećim Dinamom zaostaje tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači Hajduka napokon su dočekali i to. U 7. kolu Prve HNL Hajduk je protiv Osijeka (3:0) stigao do prve pobjede na Poljudu i druge ukupno (Lokomotiva) u prvenstvu. Osijek nije mogao parirati domaćinu čija pobjeda nije dolazila u pitanje iako su drugi i treći pogodak pali u samom finišu utakmice. Priznao je to i Dražen Besek nakon utakmice.

''Bez obzira što smo imali samo gol zaostatka, nismo imali izgleda u ovoj utakmici'', rekao je trener Osječana.

Damir Burić može biti itekako zadovoljan. Momčad mu je reagirala baš kako treba, a nije im bilo lako. Nakon poraza u Liberecu na njihovu je adresu upućeno dosta kritika. Nisu navijači bili zadovoljni povlačenjem u drugom dijelu utakmice sa Slovanom.

No, ovaj je Hajduk pokazao kako napokon u igri ima glavu i rep. Već dva mjeseca igraju u žestokom ritmu s dvije utakmice tjedno što nije lako izdržati, pogotovo za mladu momčad. Još uvijek su u igri za skupine Europske lige, a nakon odigranih sedam kola u prvenstvu za vodećim Dinamom zaostaju tek tri boda. Takav bi scenarij vjerojatno svi prihvatili početkom srpnja.

''Momci su bili disciplinirani u oba smjera. Teško je imati kontrolu u obrani i napadu. Moramo biti zadovoljni što protivnik nije imao niti jednu priliku. To je bila uvertira za ono što nas čeka u četvrtak. Bit ćemo spremni'', poručio je Damir Burić nakon Osijeka.

Novinari su na press konferenciji bili oprezni. Hoće li visoka pobjeda malo zavarati pred dolazak Slovana. Najvažnija utakmica sezona je pred Bijelima.

''Budite bez brige, mi se nećemo zavaravati. Vjerujem u moje igrače, mi smo pametna momčad i igrači zaslužuju respekt. S ovom utakmicom smo održali priključak u prvenstvu, tako da nam se ne može reći da mislimo samo na jedno natjecanje, a ne mislimo na drugo'', zaključio je trener Hajduka.

Splićani sljedeću prvenstvenu utakmicu igraju u nedjelju protiv Intera u Zaprešiću. Domaćin nije htio izaći u susret Hajduku i odbio je pomicanje utakmice za ponedjeljak.

Prva HNL:

1. Dinamo            7 3 4 0 13-4   13
2. Rijeka               7 2 5 0 11-7   11
3. Split                  7 3 2 2 7-7     11
4. Hajduk             7 2 4 1 9-8     10
5. Istra 1961        7 2 4 1 12-12 10
6. Inter                   7 2 4 1 6-8    10
7. Slaven Belupo 7 2 3 2 14-13 9
8. Lokomotiva     7 2 1 4 13-12  7
9. Osijek              7 1 2 4 5-12    5
10. Zagreb           7 0 3 4 6-13   3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider