Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prva utakmica

Hajduk pobjednički krenuo na pripremama za novu sezonu

Splićani su u Sloveniji započeli seriju prijateljskih utakmica koje ih očekuju u idućih 10-ak dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici pod vodstvom novog trenera Damira Burića Hajduk je pobijedio Domžale s 3:1.

Susret je odigran u Slovenskoj Bistrici koja je poslužila kao zamjenska lokacija nakon što trećeplasirana momčad slovenskog prvenstva nije mogla ugostiti Splićane u svom Športnom parku u Domžalama.

Nakon početnog ispitivanja snaga, u jeku Hajdukove blage terenske dominacije, Slovenci su poveli kada je jednu kontru glavom realizirao Juninho u 15. minuti.

Izjednačenje je stiglo osam minuta kasnije, kada je odličnu akciju Bijelih pogotkom okončao Elvir Maloku.

U 31. minuti Domžale su ponovno mogle povesti, ali je iz jedanaesterca (skrivio ga Bencun) Matic Črnic gađao preko prečke. Kazna je stigla dvije minute kasnije, a strijelac je bio Anton Maglica iz voleja na asistenciju Dina Mikanovića kojeg je prethodno uposlio Nikola Vlašić.

U nastavku se dugo igralo bez pravih šansi na obje strane da bi Hajdukovu pobjedu potvrdio Tonći Mujan u 80. minuti nakon dodavanja Tomislava Kiša.

Hajduk je utakmicu započeo u ovom sastavu: Grbić, Mikanović, Milović, Nižić, Pejić, Balić, Caktaš, Maloku, Vlašić, Bencun, Maglica.

Na poluvremenu je trener Damir Burić ispremiješao momčad i odlučio pružiti priliku brojnim drugim igračima pa su tako od početne jedanaestorke u igri ostali kapetan Milović, Caktaš i Vlašić. Zaigrali su još: Stipica, J. Bašić, Bilji, Tudor, Juranović, Mujan, Roguljić i Kiš.

Tijekom drugog poluvremena izašli su i Vlašić (zamijenio ga Radčenko) i Milović (Franić) te Mujan (Mastelić).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider