Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Antifašistički identitet"

Hajduk oštro osudio transparent na Torcidinoj ogradi: "To su neprihvatljive poruke!"

Klub s Poljuda reagirao je na sporni transparent koji se mogao vidjeti na posljednje tri utakmice.

Na posljednje tri utakmice Hajduka (gostovanja u Rijeci i Zaprešiću te domaći ogled s Goricom) na ogradama se, među transparentima Torcide, pojavio i onaj na kojem je pisalo "Maxovi mesari".

Aluzija je jasna, taj natpis odnosi se na Vjekoslava Maksa Luburića, zloglasnog voditelja koncentracijskih logora Jasenovac i Stara Gradiška, odnosno na njegove podanike koji su u spomenutim logorima činili neke od najstrašnijih zločina u Drugom svjetskom ratu.

Nije poznato tko je taj natpis objesio na ogradu na gostujućoj tribini u Zaprešiću, a što se tiče utakmice Hajduka koja je prethodila ovoj (s Goricom na Poljudu), splitska policija privela je protekli tjedan 22-godišnjeg mladića za kojeg su ustanovili da je upravo on objesio sporni transparent.

Zbog tog transparenta, ali i nekoliko skandiranja koje nemaju veze ni s Hajdukom ni s nogometom općenito, disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer zatražio je dodatna očitovanja radi utvrđivanja svih činjenica prije negoli donese kaznu za te izgrede.

Dok se Klakočerova odluka još uvijek čeka, oglasio se Hajduk.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

HNK Hajduk kao i uvijek do sada najoštrije osuđuje sve oblike govora mržnje te ima nultu toleranciju prema bilo kakvom iskazivanju i potenciranju netrpeljivosti. Referirajući se na posljednje slučajeve kojima smo svjedočili na utakmicama našeg Kluba, javnost želimo izvijestiti kako smo prema nadležnoj instituciji reagirali odmah po saznanju o pojavi diskriminirajućih sadržaja i uvredljivih poruka. HNK Hajduk je kroz svoju bogatu i slavnu povijest uvijek ponosno isticao svoj antifašistički identitet, pa se i ovom prigodom jasno ograđujemo od svih poruka pojedinaca koje su neprihvatljive i koje se ni na kakav način ne mogu povezivati s prošlošću i sadašnjošću našeg Kluba.

HNK Hajduk Split, stoji u priopćenju s Poljuda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider