Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sramotni transparent

Torcida opet osramotila Hajduk, bizaran incident prije utakmice

Navijači Hajduka opet su osramotili svoj klub razvivši transparent sa sramotnim natpisom...

Torcida sa sramotnim transparentom (Photo: Marko Prpic/PIXSELL)

Hajduk je relativno lako pobijedio Inter u Zaprešiću 3:1 te se tako približio na tri boda četvrtoj Lokomotivi i mjestu koje vodi u Europu. Bijeli su slavila na krilima Brazilca Jaira, koji je bio dvostruki strijelac, a Caktaš je dodao još jedan gol.

Na travnjaku je sve prošlo u sportskom ozračju, no kao da ne može proći bez problema na tribinama. Hajdukovi navijači razvili su sramotni transparent na kojem je pisalo „Maksovi mesari“, što je aluzija na Vjekoslava Maksa Luburića, zloglasnog voditelja ustaških koncentracijskih logora Jasenovac i Stara Gradiška.

Sramotni transparent

U prošlom kolu HNL-a taj je transparent razvijen na utakmici Hajduka i Gorice, a protiv splitskog kluba zbog toga je pokrenut disciplinski postupak.

Torcida je u Zaprešiću izvjesila i transparent podrške lisabonskoj Benfici, Dinamovu suparniku u osmini finala Europske lige, a na njemu je uz grb Benfice stajao i natpis „Torca Benfica“, čime su Hajdukovi navijači podsjetili na prijateljstvo s navijačima slavnog portugalskog kluba.

Torcida je izvjesila i transparent kojim ukazuje na neriješeni problem hrvatskog pravosuđa, a odnosi se na Franu Lučića, jedinog preživjelog vatrogasca u kornatskog tragediji.

Bizaran incident

Na transparentu je stajalo: „Frane Lučić jedini živući heroj, sramota hrvatskog pravosuđa“.

Prije utakmice dogodio se bizaran incident. Nepoznati počinioci premazali su fekalijama stolce na tribini koja je predviđena za smještaj Torcide. Domaćin je hitro reagirao i temeljito isprao tribinu te se ispričao gostima iz Splita.

Nije prvi put viđeno u HNL-u. Prije sedam godina vinkovački Ultrasi „patentirali“ su neukusnu nepodopštinu u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa protiv starog rivala iz Osijeka. Naime, premazali su s fekalijama ogradu na stadionu u Vinkovcima uoči slavonskog derbija Cibalije i Osijeka. Kohorta nije imala sreće poput Torcide, nitko to nije primijetio sve dok navijači Osijeka nisu došli na tribinu i počeli vješati transparente.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider