Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Splićani u krizi

Osijek izjednačio protiv Hajduka na Poljudu u 95. minuti

Hajduk i Osijek odigrali su 2:2 na Poljudu u 25. kolu HNL-a...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dva uzastopna poraza, od Lokomotive i Rijeke, nogometaši Hajduka su u utorak u 25. kolu Prve HNL na Poljudu remizirali protiv Osijeka 2-2 (2-1), a remi gostima donio je Benedik Mioč u petoj minuti sudačke nadoknade.

Gosti su poveli već u 7. minuti. Obrana Hajduka naivno je ispala iz igre, Lesjak je uposlio Tomislava Šoršu koji rutinirano pogađa mrežu. No, radost gostiju kratko je trajala, budući da je u 11. minuti Tino Sven Šušić fenomenalnim udarcem sa 28 metara donio Hajduku izjednačenje.

U 21. minuti ponovno odličan udarac Šušića sa 25 metara, ali ovaj puta zaustavila ga je greda.

Bolja igra Hajduka urodila je plodom u 36. minuti nakon slobodnog udarca sa desnog boka. Milić je lijepo ubacio na drugu vratnicu, a Zoran Nižić iz neposredne blizine posprema loptu u mrežu.

Iako su gubili, Osječani su veći dio drugog poluvremena igrali povučeno, čekajući da im se otvori kontra. Tek su u posljednjih desetak minuta gosti malo odlučnije krenuli prema Hajdukovom golu, ali stvorili su samo dvije poluprilike nakon kornera u 82. minuti. I kad je izgledalo da će Hajduk unatoč jalovoj igri bez prilika ipak doći do pobjede, u petoj minuti sudačke nadoknade Benedik Mioč je Osijeku donio izjednačenje 2-2.

Hajduk je ostao na trećem mjestu sa 43 boda. Ima šest bodova manje od drugoplasirane Rijeke koja u srijedu gostuje kod Splita, te 11 od vodećeg Dinama koji u četvrtak ide u goste Istri 1961.

Osijek je u proljetnom dijelu upisao dva remija i dva poraza, te je na predzadnjem mjestu sa 21 bodom, dok Zagreb, koji drži dno ljestvice, ima 10 bodova.

Utakmica je odigrana na stadionu Poljud pred 3.000 gledatelja, a sudio je Ivan Bebek iz Rijeke.

STRIJELCI: 0-1 Tomislav Šorša (7), 1-1 Tino Sven Šušić (11), 2-1 Zoran Nižić (36), 2-2 Benedik Mioč (90+5). 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider