Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dva velika udarca

Hajduk nema sreće već na startu sezone, odgađa se i derbi s Dinamom?

Iako Euro u Francuskoj još traje, nova sezona hrvatskih klubova je pred vratima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sljedećeg tjedna novu sezonu počinju naša dva najveća kluba Dinamo i Hajduk. Podsjetimo, Lokomotiva je pobjednički počela svoju euro priču prošlog četvrtka, a sljedeći je Dinamo koji u utorak, samo dva dana nakon finala Eura, gostuje u Skoplju kod Vardara u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka.

Dva dana kasnije kreće i Hajduk koji u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige gostuje kod rumunjskog Iasija. No, problem bi za Splićane mogao biti uzvrat za tjedan dana. Festival Ultra završit će svega tri dana ranije i travnjak vjerojatno neće biti spreman za tu utakmicu.

Izgleda da bi se mogla ponoviti situacija od prošlog ljeta kada je Hajduk protiv Sillamae Kaleva igrao u Dugopolju. Pobjeda je ostvarena, ali je utakmici moglo prisustvovati tek oko pet tisuća ljudi. Poznato je da tijekom ljeta na Poljudu u pretkolima zna biti i 20 ili 30 tisuća navijača, što je prilična financijska injekcija za klub, ali i prilika da mnogi iz svih krajeva Hrvatske i svijeta gledaju uživo svoj klub tijekom ljetnog odmora.

Zanimljivo, tvrtka koja se brine o poljudskom travnjaku, koji je prmijenjen prije dvije godine i izgleda vrlo dobro, dobila je naputak da pripremi i zelenu boju. Znamo da će se travnjak nakon nekoliko dana 'tretmana' tisuća partijanera izgaziti i posušiti pa bi njegovo bojanje možda uljepšalo cijelu sliku, ali to se ne čini kao realna opcija.

Derbi ovisi o rasporedu Dinama

Nije to jedini problem s utakmicama na Poljudu u srpnju. Nova sezona Prve HNL kreće taman između utakmica 2. pretkola euro kupova, a već 2. kolo nam donosi derbi kojem je domaćin Hajduk. Problem je taj što zbog utakmica u četvrtak Splićani mogu igrati jedino u nedjelju, kako je i predviđeno 24. Srpnja, dok bi Dinamo ukoliko prođe Vardar, a to je gotovo sigurno, mogao igrati 3. pretkolo u utorak ili srijedu.

Jasno je da neće prvaci igrati dvije utakmice u tri dana, pa ukoliko Modri ne budu igrali tu utakmicu u srijedu, derbi možda neće biti ni igran u predviđenom terminu iako će i taj scenarij biti naporan za Modre ukoliko budu gostovali u toj utakmici. Kasno navečer u nedjelju bi se trebali vratiti iz Splita, pa već u utorak ujutro putovati na eventualno gostovanje.

Ostanak bez poveće svote novca od ulaznica za ove dvije utakmice na Poljudu bio bi veliki udarac za Hajduk već na samom startu sezone. Na Poljudu se zbog svega nadaju kako će Dinamo uspjeti osigurati da nastup u prvoj utakmici 3. pretkola bude 27. srpnja, u suprotnom će derbi na Poljudu dobiti neki novi datum.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider