Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lokomotivi dobar ždrijeb

ŽDRIJEB Europske lige: Hajduk prošao najgore!

Tri hrvatska kluba naći će se danas u ždrijeb trećeg pretkola Europa lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ždrijeb 3. pretkola Europske lige održan je u središtu UEFA-e u Nyonu, a prvog je mogućeg protivnika od naših predstavnika saznala Rijeka. Naravno, ukoliko se za tjedan dana dogodi čudo u Abeerdenu. Šteta zbog 0:3 na Kantridi jer Rijeka bi u slučaju poraza igrala protiv kazahstankog Kairat Almatyja koji je u prvoj utakmici 2. pretkola s 3:0 pobijedio armenski Alashkert na svom terenu.

Lokomotiva još uvijek ima šanse za prolaz protiv favoriziranog PAOK-a. Ukoliko sačuva 2:1 iz prve utakmice u 3. pretkolu igrat će protiv pobjednika dvoboja  Spartak Trnava - Linfield. U prvoj su utakmici slavili Slovaci 2:1.

Hajduk je prošao najgore. Ukoliko nadoknade 2:3 iz Kopra, idu na vrlo dobru momčad iz Norveške. Stromsgodset je s 2:1 slavio u prvoj utakmici u Češkoj protiv Mlade Boleslav i favorit je za prolaz u 3. pretkolo.

Moglo bi se tako dogoditi, čemu se nadamo, da i Dinamo i Hajduk igraju protiv norveških predstavnika. Zanimljivo, prvak Molde je trenutno tek šesti u prvenstvu, a Stromsgodset peti. Ako Hajduk stigne do ovog dvoboja neće mu biti lako, ali nije ni 'autsajder'.

Prvi dvoboji 3. pretkola na rasporedu su 30. srpnja, a uzvrati 6. kolovoza.

Parovi hrvatskih predstavnika u 3. pretkolu Europske lige:

Kairat Almaty (KAZ)/Alaškert (ARM) - Rijeka (HRV)/Aberdeen (ŠKO)

Lokomotiva Zagreb (HRV)/PAOK (GRČ) - Spartak Trnava (SLK)/Linfield (S. IRS)

Koper (SLO)/Hajduk Split (HRV) - Mlada Boleslav (ČEŠ)/Stromsgodset (NOR)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider