Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nagrabusila i Rijeka

Hajduk kažnjen sa čak 75.000 kuna, Dilaveru dvije utakmice zabrane igranja

Nakon prijava službenih osoba objavljene su sankcije klubovima i igračima za sedmo kolo Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alan Klakočer, disciplinski sudac HNL-a odredio je kazne klubovima i igračima za sedmo kolo.

Najsadržajnija utakmica, dakako, bio je veliki derbi između Hajduka i Dinama.

Hajduk mora platiti najviše, čak 75.000 kuna, a razlog su paljenje 47 baklji (šest ih je bačeno na tartan, a dvije u teren za igru), tri dimne kutije i dva stroba, kao i osam topovskih udara koji su odjekivali Poljudom.

Također, kako stoji u obrazloženju na službenoj stranici Hrvatski Telekom Prve lige, na fotografijama akreditiranog fotografa objavljenim u medijima zabilježen je na ogradi sjeverne tribine navijač s maskom na licu, dvije upaljene baklje u rukama te u majici s neprihvatljivim natpisom (natpis je bio 'ubi Srbina', nap. a.).

Dinamo pak mora platiti 7000 kuna zbog toga što su njegovi navijači zapalili četiri baklje, od kojih su dvije bacili u ograđeni dio terena.

Emir Dilaver (Dinamo), koji je dobio izravni crveni karton zbog grubog starta s leđa, kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i 4000 kuna novčane kazne.

Arijan Ademi (Dinamo) i Bassel Zakaria Jradi (Hajduk), koji su isključeni zbog dvije opomene, kažnjeni su s po jednom utakmicom igranja i novčanim kaznama od po 3000 kuna.

Pomoćni trener GNK-a Dinamo Rene Poms, koji je isključen u sudačkoj nadoknadi zbog vrijeđanja suca, kažnjen je s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije i 1000 kuna.

Pozamašan iznos u blagajnu Hrvatskog nogometnog saveza uplatit će i Rijeka. Riječ je o cifri od 20.000 kuna, a razlog je neprimjereno skandiranje gledatelja prema sudačkoj četvorci u više navrata za vrijeme i neposredno nakon utakmice Rijeka - Inter Zaprešić.

Hrvatska vrijedi više, ali i Slovaci su skupi: Škriniar ispred svih, Lobotka skuplji od Modrića Slovačka reprezentacija (Foto: AFP) Coutinho i Lobotka (Foto: AFP) Hamšik slavi pogodak (Foto: AFP) +1 Milan Škriniar (Foto: AFP)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider