Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žalbe na suspenzije

Hajduk ide do kraja: Traže ostavke Mamića i Šukera!

Nadzorni odbor Hajduka najavio je kako će se žaliti na nedavnu odluku disciplinskog suca Prve HNL Krešimira Vlajačevića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjećamo, disciplinski sudac HNL-a Krešimir Vlajčević donio je odluku kojom su splitskom klubu oduzeta tri boda zbog odbijanja igranja derbija protiv Dinama 22. studenoga, dok su predsjednik Uprave Marin Brbić i četiri člana Nadzornog odbora - Ljubo Pavasović, Vjekoslav Hrabar, Ante Majić i Nikola Koceić Bilan - kažnjeni zabranom obavljanja dužnosti u nogometu u trajanju od jedne godine.

Nakon sjednice koja je ove subote održana u Splitu Nadzorni odbor je najavio kako će, dokle god postoji pravo žalbe, klub funkcionirati kao da te kazne nema.

"Odluka o kazni još nije pravomoćna, a mi imamo pravo na žalbu i do krajnjih mogućnosti mi ćemo nastojati dokazati da smo bili u pravu, odnosno pokušat ćemo osporiti što nam se stavlja na teret na način da mi djelujemo sukladno Zakonu o trgovačkim društvima", istaknula je predsjednica Hajdukovog Nadzornog odbora Branka Ramljak po završetku sjednice na kojoj se raspravljalo i o kaznama, te dodala:

"Dok pravo na žalbu postoji, mi funkcioniramo normalno kao da te kazne nema."

Ramljak je istaknula kako se na današnjem sastanku Hajdukova NO razgovaralo se i o eventualno drugačijim mogućnostima, ali nije željela novinarima o tomu govoriti preciznije: "Kada dođe vrijeme onda ćemo govoriti. Mi idemo na žalbu pa ćemo vidjeti što će se desiti, a nakon toga imamo spremna rješenja", dodala je.

'Nismo u ratu da ne bi razgovarali'

Na novinarski upit hoće li Hajduk internacionalizirati kaznu s kojom je nezadovoljan te o njoj izvjestiti UEFA-u i FIFA-u, ona je kazala kako će se najprije iskoristiti sve pravne mogućnosti koje postoje u Hrvatskoj, dok je na upit traži li vodstvo Hajduka i dalje ostavkke čelnika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davora Šukera i Zdravka Mamića, Ramljak odgovorila potvrdno rekavši kako Hajduk ne odustaje od svojih ranijih zahtjeva. Naglasila je kako je vodstvo Hajduka spremno na razgovore s HNS-om.

Uslijedlilo je pitanje kako sjesti za pregovarački stol sa Šukerom kada se traži njegova ostavka na što je Ramljak odgovorila: "Mi smo spremni što se razgovora tiče, pa nismo mi u ratu da ne bi razgovarali".

'U NO-u Hajduka nema autokracije'

Zamoljena za komentar svoje odluke da bude suzdržana u vrijeme kada je donošena odluka o neigranju derbija, Ramljak je kazala kako su zapisnici NO Hajduka tajna, te smatra 'vrlo nekorektnim' što je taj zapisnik NO-a izašao u javnost: "U Nadzornom odboru Hajduka nema autokracije, vlada velika demokracija. Svatko u NO odboru glasuje prema svojoj savjesti, a odluke se donose većinom glasova i kad se odluka donese svi stoje iza nje", istaknula je Ramljak.

Ona je izvjestla kako je NO Hajduka danas razmatrao i proračun za 2015. godinu. Rekla je kako se očekuje da krajem 2016. i u 2017. Hajduk dođe na tu razinu da troškove može pokrivati bez prodaje igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider