Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bravo momci!

Hajduk lijepim pogocima izborio 3. pretkolo Europa lige!

Nogometaši Hajduka izborili su 3. pretkolo Europa lige nakon što su uzvratnom susretu pobijedili rumunjski Iasi s 2:1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je u uzvratnom susretu 2. pretkola Europa lige slavio s 2:1 protiv Iasija i izborio prolaz u daljnju fazu natjecanja. Bio je to revanš protiv rumunjske momčadi koju je Hajduk dočekao s rezultatom 2:2 iz prve utakmice.

Splićani su teškom mukom s ukupnih 4-3 prošli rumunjski Iasi i zaradili ulazak u treće pretkolo, gdje će im protivnik za tjedan dana biti ukrajinska Oleksandrija. Dvoboj na Poljudu obilovao je nervozom i pogreškama, uz sjajno ozračje 20-tak tisuća gledatelja koje ipak nije motiviralo "bijele" da im se oduže kvalitetnijom izvedbom.

Hajduk je poveo prekrasnim pogotkom Frana Tudora u 22. minuti, no samo četiri minute kasnije Rumunji su izjednačili golom Ciucura s petnaestak metara. U 58. minuti sjajan prilika za Rumunje, Gheorghe je uputio udarac prema praznoj mreži, ali je Jefferson s gol-linije spasio pogodak.

U 63. minuti Vlašić je uputio snažan udarac, ali je vratar Grahovac obranio. Napokon, u 90. minuti Hajdukov džoker Ohandza se sjurio prema golu i pogodio sami desni kut za kraj strepnji Splićana.

U trećem pretkolu Europske lige Hrvatska će imati tri kluba. Lokomotivi i Hajduku pridružila se i Rijeka koja u europsku sezonu kreće iz trećeg pretkola.

Rijeka euro-sezonu otvara gostovanjem u Turskoj protiv Istanbul Basaksehira. Lokomotivu očekuje dvoboj protiv ukrajinske Vorskle Poltave, dok će Hajduk igrati protiv ukrajinske Oleksandrije.

Hajduk i Rijeka u prvim susretima gostiju, dok će Lokomotiva prvi susret igrati na svom travnjaku.

 

Parovi 3. pretkola:

Lokomotiva - Vorskla Poltava (Ukr)

Olekandrija (Ukr) - Hajduk

Istanbul Basaksehir (Tur) - Rijeka

Prve utakmice su 28. srpnja, a uzvrati su 4. kolovoza
 

Pred 20.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Schneider iz Francuske.

Strijelci: 1-0 Tudor (22), 1-1 Ciucur 26), 2-1 Ohandza (90)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider