Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pod vodstvom novih trenera

VIDEO Hajduk i Lokomotiva kreću u borbu za Europsku ligu

Pred Hajdukom i Lokomotivom prvi su europski izazovi u novoj sezoni. U susretima prvog pretkola Europske lige, Splićani sutra gostuju u Estoniji kod Sillamae Kaleva, dok Zagrepčane u Walesu očekuje dvoboj s Broughtonom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Hajduka Damir Burić na put je poveo 21 igrača. Među njima nije bio Tino Sven Sušić, reprezentativac BiH, koji je na treningu u utorak poslijepodne zaradio distorziju zgloba. Hajduk je pod vodstvom novog trenera slavio u tri pripremne utakmice, a nastup u Estoniji treneru Buriću biti će prva službena utakmica na klupi splitskog kluba.

„Mi smo neke teme koje smo imali na pripremama jako dobro odradili, mislim momčad je jako dobro odradila i nadma se da će momčad to biti u stanju sprovesti na terenu“, kaže trener Hajduka.

O protivniku Silamae Kalevu dobro su informirani.
„Najvažnije je da je momčad pripremljena, da momčad zna u kojem sustavu protivnik igra. Mi imamo svoj plan u kojem ćemo mi sustavu igrati, ali o sastavu još ne bi govorio“, ističe Burić.

Hajduk će, prođe li estonski klub u prvom pretkolu, u drugom igrati protiv boljeg iz susreta Vikingura s Islanda i slovenskog Kopera.

Prvu službenu utakmicu u sezoni odigrati će sutra i Lokomotiva. Ante Čačić u Wales je poveo 18 igrača, a od susreta potiv welških amatera dosta očekuje.

„Očekivanja su uvijek da se što duže i kvalitetnije držimo u Europi, kakva je forma teško je reći s obzirom da izlazimo iz kratkih priprema. Učiniti ćemo sve da već u prvoj utakmici se nametnemo i da druga utakmica bude formalnost“, kaže čačić.

Prođe li Lokomotiva welšku momčad čeka ih Tudorov PAOK.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider