Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spor na relaciji Hajduk-HNS

Hajduk i grad Split još čekaju: 'Teško mi ih je i zvati HNS, prije Šukerov savez'

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u ponedjeljak je na blagdanskom druženju s novinarima izjavio kako se u sporu Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza (HBS) još uvijek čeka što će napraviti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koje je zaprimilo prijedloge zakonskih izmjena te istaknuo da je o tome razgovarao i u svoj stranci SDP-u u kojem su mu rekli da će podržati zakon.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Rekao sam im sve što je u Hajduku predloženo. Svima je u interesu da se situacija u hrvatskom nogometu rasčisti, osobito da se ovlasti HNS-a svedu na normalu, jer se ponašaju kao da su tijelo izvan države jer ne odgovaraju državnim institucijama", rekao je Baldasar.

Na upit novinara hoće li se o zakonskim promjenama raspravljati u Saboru već sljedeći mjesec gradonačelnik Baldasar je odgovorio kako nije siguran hoće li se to dogoditi u siječnju ili veljači, ali da će nastojati ubrzati taj proces.

"Hajduk se trenutačno sam bori, ali Uprava zna da ima moju punu podršku. Ako bude trebalo ići ćemo i s radikalnijim mjerama. Spreman sam to u potpunosti podržati. Oni svojim postupcima sami sebe degradiraju, teško mi ih je i zvati HNS jer se Hrvatski nogometni savez ne ponaša kao da je hrvatski. Prije je Šukerov savez", kazao je Baldasar.

Spor na relaciji Hajduk-HNS nastao je nakon što su igrači splitskih 'bilih' 22. studenog odbili istrčati na maksimirski travnjak gdje su trebali odigrati utakmicu s Dinamom nakon čega ih je disciplinski sudac Prve Hrvatske nogometne lige (HNL) Krešimir Vlajčević kaznio oduzimanjem tri boda. Uz to je izrekao zabranu obavljanja funkcije u nogometu na rok od godine dana predsjedniku uprave kluba Marinu Brbiću i članovima Nadzornog odbora Ljubi Pavasoviću-Viskoviću, Vjekoslavu Hrabaru, Anti Majiću i Nikoli Koceiću-Bilanu. Osim toga svih 11 igrača, koji su bili prijavljeni za utakmicu, novčano je kažnjeno sa po 3000 kuna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider