Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesna atmosfera

FOTO: Hajduk nije uspio, ali je ispraćen pjesmom i ovacijama krcatog Poljuda!

Hajduk je odigrao 0:0 s Dnjiprom u uzvratnoj utakmici play-offa Europske lige...

Dnjipro je u prvom susretu slavio 2-1 i uspio je sačuvati prednost. Bila je to jedna od najvažnijih utakmica Hajduka posljednjih godina, no nažalost Splićani nisu uspjeli premda im je trebao samo jedan pogodak.

Tudor objasnio što je nedostajalo Hajduku, u nedjelju već derbi s Dinamom

Fantastična Rijeka opet u Europskoj ligi: Razbili Šerifa u Tiraspolu!

Ništa od iznenađenja: Split hrabro pao u Torinu i zaključio europsku priču

U čudesnoj atmosferi na Poljudu pred čak 34 tisuće navijača Hajduk i Dnjipro odigrali su 0:0. Iako su gosti bili puno bolja momčad, drama je trajala do posljednje sekunde, a nakon toga je publika pjesmom i ovacijama ispratila igrače Hajduka. U nedjelju se igra derbi protiv Dinama za kojeg je već prodano skoro 20 tisuća ulaznica.

Za razliku od ogleda u Kijevu, Hajduk je daleko bolje otvorio utakmicu. Momčad Igora Tudora je zaigrala brže i agresivnije i Dnjipro u prvih pola sata nije ozbiljnije zaprijetio splitskim vratima. Igrači Hajduka su nošeni punim tribinama 'poljudske ljepotice' veći dio prvog dijela bili bolji sastav, no u samoj završnici prvog dijela umalo su sve pokvarili.

Kalinić ponovno branio kao u transu

Hajduk je imao veći posjed lopte, sedam kornera i jednu sjajnu priliku, no Mezgin udarac u 37. minuti odlično je zaustavio Bojko.

Na samom kraju prvog dijela Dnjipro je sve mogao riješiti, no iz četiri izgledne prilike nije uspio svladati Lovru Kalinića. Ukrajinci su dva puta uzdrmali okvir gola i imali još dva zicera. U 44. minuti samo je sreća spasila domaćina. Zozulja je pucao glavom, a lopta se od vratnice odbila ispred Šahova koji nije uspio zabiti gol. Minutu kasnije Šahov je imao odličnu priliku, no Kalinić je obranio njegov udarac. Zozulje je vratnicu pogodio i u drugoj minuti sudačke nadoknade, a u nastavku akcije pucao je Šahov, no Kalinić je ponovo sjajno reagirao.

Na otvaranju drugog dijela Kravčenko je lijepo pucao sa 20-tak metara, no Kalinić je izvukao loptu iz kuta. U 60. minuti Tudor je zamjenama pokušao probuditi svoju momčad, ušli su Gotal i Bencun, a izašli Kouassi i Anđelković, no minutu kasnije gosti su ponovo zaprijetili. Dobro je pucao Bruno Gama, ali je Kalinić bio spreman. U posljednjih deset minuta Hajduk je krenuo na sve ili ništa, no nisu uspjeli ugurati loptu u ukrajinsku mrežu.

Za Dnjipro su nastupila trojica bivših igrača Hajduka. Ivan Strinić je odradio svih 90 minuta, Nikola Kalinić je ušao u igru u 72. minuti, dok je Mladen Bartulović dobio priliku u zadnje tri minute. (I.Š./Hina)

HAJDUK - DNJIPRO 0-0

SPLIT. Stadion Poljud - 35.000 gledatelja; Sudac: Huseyin Gocek (Turska)

Strijelci: -

HAJDUK: Kalinić - Vršajević, Milović, Maloča, Milić - Mezga, Sušić (od 83. Nižić), Anđelković (od 60. Bencun), Caktaš - Maglica, Kouassi (od 60. Gotal)

DNJIPRO: Bojko - Fedecki, Mazuch, Douglas, Strinić - Rotan (od 40. Kravčenko), Kankava - Leo Matos, Šahov (od 72. Kalinić), Bruno Gama (od 89. Bartulović) - Zozulja

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider