Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo Riječani!

VIDEO Fantastična Rijeka opet u Europskoj ligi: Pogledajte slavlje s navijačima!

Nogometaši Rijeke izbacili su moldavski Šerif u 4. pretkolu Europske lige nakon što su i u uzvratu u Tiraspolju slavili s 3-0, te s ukupnih 4-0 prošli u natjecanje po skupinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječani su i drugu godinu zaredom osigurali nastup u skupini Europske lige, a s lakoćom su u Tiraspolju pobijedili Šerif s 3-0 pogocima Liggera Moreire (29-ag), Andreja Kramarića (44) i Moisesa (61).

Hajduk nije uspio, ali je ispraćen pjesmom i ovacijama krcatog Poljuda!

Moldavci su više prijetili na početku utakmice, no Riječani su u 29. minuti došli do pogotka koji je i prelomio pitanje prolaska. S lijeve strane je oštru loptu ubacio Moises, a branič domaćina Ligger Moreira je glavom neobranjivo pogodio vlastitu mrežu.

U 44. minuti je Andrej Kramarić iz blizine pogodio za 2-0 nakon akcije Moisesa i Leovca. U 61. minuti najbolji pojedinac susreta, riječki Brazilac Moises, povećao je na 3-0 i to lijepim pogotkom udarivši loptu u padu iskosa s desetak metara, a pogodio je sami desni kut vrata Šerifa.

Momčad Matjaža Keka dokraja je sačuvala svoju mrežu netaknutom, a Riječani sada s velikim zanimanjem iščekuju petak i ždrijeb koji će im donijeti tri protivnika u skupini i šest jesesnkih europskih utakmica.

Pred 7.000 gledatelja na stadionu Šerifa sudio je De Souza iz Portugala. (Hina)

ŠERIF TIRASPOLJ - RIJEKA 0-3

Strijelci: 0-1 Moreira (29-ag), 0-2 Kramarić (44), 0-3 Moises (61)

ŠERIF: Degra; Metoua (Paireli, 18), Muresan, Moreira, Joazinho - Olimpio (Ricardinho, 53) - Balima, Thiago Galvao, Cadu, Ernandes - Isa

RIJEKA: Vargić; Tomečak, Samardžić, Lešković, Leovac - Jugović (Cvijanović, 81), Jajalo, Brezovec, Sharbini (Kvržić, 54)- Moises (Zlomislić, 68)- Kramarić

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider