Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bayern traži 80 mil. eura

Očajni Guardiola želi dva igrača Reala: Madriđani odlučili koga će prodati i kupiti

Pep Guardiola i Manchester City gotovo grozničavo traže pojačanja...

Transferne spekulacije u punom su jeku. Čini se da će ljeto biti iznimno zanimljivo. Pep Guardiola i Manchester City gotovo grozničavo traže pojačanja. Iako je trenutačno ozlijeđen, veznjak Borussije Dortmund Ilkay Gundogan trebao bi biti prva Guardiolina akvizicija. Navodno je Guardiola blizu dogovora i s Athleticom Bilbaom oko francuskog stopera Aymerica Laportea, koji je također trenutačno ozlijeđen.

Neki će reći da to što Guardiola dovodi ozlijeđene igrače pokazuje koliko je očajan, jer na tržištu je velika potražnja, a ponuda je prilično mala, barem kada govorimo o „zvijezdama i zvjezdicama“. Najveći klubovi „tuku“ se oko istih igrača. Najnovije informacije koje donose španjolski mediji govore da Guardiola kuca i na vrata Reala Madrida.

Guardiola želi Kroosa i Carvajala

Navodno je živo zainteresiran za Tonija Kroosa i Danija Carvajala, no Madriđani za sada odbijaju ponude. Real također mora u opsežnu kupovinu, FIFA-ina kazna ga na to primorava, međutim, morat će nekoga i prodati, tako da će se taktička bitka voditi do posljednjeg dana prijelaznog roka.

 

Prema pisanju španjolskih medija, Zinedine Zidane želi dovesti jednog lijevog beka, dvojicu veznjaka i napadača. Prioriteti su Paul Pogba i Eden Hazard. Francuz bi mogao stajati Real oko stotinu milijuna eura, dok bi Belgijca mogli dobiti za tridesetak milijuna. Barem se tako nadaju u Realu. Real i Barcelona navodno pokušavaju privoljeti Bayern da im proda Davida Alabu. Perez je, prema pisanju španjolskih medija, ponudio Nijemcima 50 milijuna eura za polivalentnog Austrijanca, no oni su to hladno odbili. Navodno traže 80 milijuna. Real osim Alabe želi i Roberta Lewandowskog. Poljak daje signale da bi rado "digao sidro" tako da je taj transfer lako moguć.

Kako bi kupio nove akvizicije Reala mora nekoga i prodati. Zidane i Perez navodno su se već dogovorili da prodaju Jamesa Rodrigueza i Matea Kovačića. Perez još nije na čisto što će s Karimom Benzemom, zna se da je Francuz njegov ljubimac, no brojnim aferama i skandalima navukao je previše negativnog imidža i čini se da će ipak morati otići.

Iako bi Florentino Perez rado vratio u Real „odbjeglog sina“ Alvara Moratu, Zidane navodno smatra kako Juventusov napadač ne bi bio pojačanje za Real i nije baš za njegove dovođenje. Međutim, Morata bi u poslovnom smislu mogao biti jako dobar potez za Real. Perez želi Moratu jer na njemu može dobro zaraditi. Arsenal navodno nudi Juventusu 60 milijuna eura za Moratu, a kako Real ima prvo prvokupa i prema ugovoru ga može vratiti za gotovo dvostruku manju svotu, jasno je o čemu je riječ.

Navas ipak ostaje?

Perez želi prodati Keylora Navasa i dovesti Davida de Geu iz Manchester Uniteda, no Zidane ne želi pustiti Kostarikanca. Mnogi su mišljenja da bi ta zamjena bila velika pogreška pa čak i ludost. Pustiti ove sezone bez dvojbe najboljeg vratara na svijetu i to za trostruko manju svotu nego što će isplatiti za De Geu čini se doista nerazumnim potezom. No, Pereza očito više od sportskih vode poslovni motivi. Nije da je logika potpuno promašena. De Gea je Španjolac pa je logično da bi se njegovi dresovi bolje prodavali, a bila bi i veća zarada od marketinških prava. Uz to je i četiri godine mlađi od Navasa, a ne može se reći da nije vrhunski vratar.

No, Jose Mourinho neće ni da čuje za prodaju De Gee tako da od toga tako i tako neće biti ništa, na posvemašnju radost navijača Reala kojima se Navas uvukao pod kožu i postao njihov možda i najveći ljubimac. U 45 utakmica ove sezone primio je samo 31 gol. U 11 utakmica Lige prvaka dobio je samo tri gola. Navas nije od jučer sjajan vratar. Uz Manuela Neura bio najbolji vratar Mundijala u Brazilu, a prije toga proglašen je najboljim vratarom Primere još dok je bio na golu Levantea. Vjerojatno je najsigurniji vratar na svijetu. Ne pamti se kada je Navas primio „kiks“ gol.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider