Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pepova čarolija

Guardiola nakon sedmice Romi dao usporedbu Bayerna i Barcelone

Bayern je u Rimu pokazao čudesnu formu i majstoriej Pepa Guardiole-

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon uvjerljive pobjede 7:1 protiv Rome u Ligi prvaka, trener Bayerna Josep Guardiola istaknuo je da rezultat nije pokazatelj razlike u kvaliteti, te da Roma može biti vrlo opasna.

VIDEO Katastrofa Rome: Bayern ih zgazio uz 'reprizu' Brazila!

"Ovaj rezultat nije pokazatelj razlike u kvaliteti. Ovo je više kao nezgoda. Ako dopustite Romi da igra, mogu biti vrlo opasni. Ovaj Bayern se razlikuje od Barcelone koju sam vodio, ali oba kluba su vjerovali u moju nogometnu filozofiju i pustili me da radim u miru", izjavio je Josep Guardiola.

Katalonski trener taktički je izludio domaćeg trenera Rudija Garciju. Nitko baš nije posve siguran koju je to formaciju zamislio Guardiola, ali je najviše onih koji će reći 3-2-4-1. Nogometni analitičari danas se nadmeću u hvalospjevima sjajnom treneru.

Bayern je jednostavno bio ubojit, a igrači su mijenjali pozicije po cijelom terenu.

"Sada je lako biti general, ali Roma ima vrlo dobru ekipu. Pokazalo se da nemaju odgovor na naš napadački nogomet i utakmica je vrlo brzo bila odlučena", istaknuo je napadač Bayerna Arjen Robben.

Trijumf napadačkog nogometa

Bayern je na Olimpicu odigrao poluvrijeme iz snova i u prvih 45 minuta postigao pet pogodaka. Roma je u prvom poluvremenu primila više golova nego u sedam kola Serie A. Golijadu je otvorio Arjen Robben u devetoj minuti, na 2:0 je povisio Mario Götze u 23. minuti, dvije minute kasnije među strijelce se upisao i Robert Lewandowski.

Robben je u 30. minuti zabio i svoj drugi gol, a peticu u prvih 45 minuta je zaokružio Thomas Müller golom iz kaznenog udarca u 36. minuti. U nastavku susreta Bayern je zabio još dva gola, a strijelci su bili Franck Ribery (78) i Shaqiri (80). Jedini pogodak za talijanskog prvaka zabio je Gervinho u 66. minuti.

"Taktički gledano to je bila kastrofa i večeras smo bili samo gledatelji. No, to je moja krivica. Bayern je pokazao da nije samo najbolja momčad na svijetu, već i da imaju najboljeg golmana. Moji igrači ne zaslužuju takav poraz i naše samopouzdanje ne smije pasti. Moramo izvući pouke iz ovoga", rekao je trener Rome Rudi Garcia.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider