Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima problem i "problem"

Guardiola kreće u redizajn Cityja: Evo tko je prvi na udaru

Pred Kataloncem je još puno posla kako bi doveo City na razinu na kojoj žele biti vlasnici kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na ljeto će svlačionica Manchester Cityja doživjeti velike promjene.

Pep Guardiola priprema redizajn u sklopu kojeg bi trebao otići i Sergio Aguero.

Iako je najbolji strijelac Građana ove sezone s 18 golova u 23 nastupa, Argentinac se nikako taktički ne uklapa u Guardioline zamisli. Premalo je fleksibilan kad je u pitanju mijenjanje pozicije na terenu za vrijeme utakmice i bez obzira na njegovu statistiku, Guardiola će ga, javlja Eurosport, sigurno prodati.

Brazilsko "čudo od djeteta" tjera Aguera

Aguerova povremena nedisciplina također mu ne ide u prilog, a odnedavno ima još jedan "problem" - Gabriela Jesusa.

Fantastični Brazilac potpisao je za Manchester City još prošlog ljeta, a sukladno dogovoru, priključio im se s početkom 2017. godine. Jesus ima samo 19 godina i već je etablirani napadač, s pet postignutih golova u šest nastupa za reprezentaciju Brazila.

Ovog četvrtka su se s Guardiolom sastali Aguero i njegovi zastupnici kako bi razgovarali o budućnosti argentinskog asa na Etihadu.

Prije nego li je Guardiola došao u Manchester, Aguero je potpisao novi ugovor sa Cityjem koji vrijedi do 30. lipnja 2020. godine. U posljednjih nekoliko godina nerijetko ga se povezivalo s Real Madridom gdje bi trebao zamijeniti Karima Benzemu, ali je (dosad) sve ostajalo na glasinama.

City doveo 13-godišnjeg dječaka

U kojem će smjeru ići transfer politika Cityja, da se iščitati iz najnovijeg poteza kluba. Za rekordni iznos od 175.000 funti priključio im se 13-godišnji dječak Finley Burns, član trećeligaša Southend Uniteda.

Ukupan iznos mogao bi narasti i na više od 250.000 funti ako Burns potpiše profesionalni ugovor sa Cityjem.

Ovaj angažman Cityja je nešto što se do sada nije dogodilo i klub je platio 150.000 funti više nego što je obavezan učiniti prema Elite Player Performance Planu (EPPP). Taj plan određuje kompenzaciju koja se daje klubovima ako izgube igrače koji se još školuju.

"Za Finleya je bilo zainteresirano četiri ili pet klubova iz Premierlige i teško je zadržati dječaka kada se nešto takvo dogodi", kazao je voditelj mladih u Southendu Ricky Duncan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider