Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zbunjujuća izjava

Guardiola dobio ultimatum: Evo koliko još vremena ima

Pep Guardiola dobio je ultimatum od Bayerna, pišu katalonski i njemački mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što se i najavljivalo, Bayern polako gubi strpljenje. Čelni ljudi njemačkog kluba traže od Pepa Guardiole da se napokon izjasni. Točnije, Katalonac ima vremena do 31. prosinca da odluči želi li i dalje voditi Bayern i sljedeće sezone.

Bomba iz Barcelone: 'Guardiola napušta Bayern, već se dogovorio'

U Münchenu ga žele, to su rekli i javno, ali produženja ugovora još nema. Špekulira se da Guardiola razmišlja o drugim klubovima. Navodno Manchester City i PSG stoje u prvom redu, Arsenal odmah iza. Barem tako pišu mediji u Kataloniji, inače dobro informirani oko njihovog najpoznatijeg stručnjaka.

Guardiola zna da nema status božanstva u Bavarskoj. Mnogi mu zamjeraju što je od 'njemačkog stroja' pokušao napraviti svoju 'drugu Barcelonu'. Gotovo je sigurno da će osvojiti i treći naslov prvaka u nizu, ali jedino bi Liga prvaka zadovoljila njegove kritičare. Ako ne uspije i ove godine, onda će napadi postati sve češći iako mu je sam Bayern ukazao povjerenje i u slučaju tog scenarija.

No, ako Guardiola uzme Ligu prvaka začepit će mnoga usta. A to bi također mogao biti i trijumfalni odlazak. Ipak, takav scenarij bio bi pljuska u lice brojnim navijačima koji ga danas podržavaju, kao i ljudima iz kluba.

Njegov agent Josep Maria Orobitg samo je potvrdio kako Bayern ima prioritet u novim pregovorima. To je dobar znak za Bavarce, ali samo odugovlačenje moglo bi Guardioli stvoriti nove neprijatelje. Karl-Heinz Rummenigge ga brani i smatra kako će Pep ostati u klubu i nakon 2016. godine. No, sve je zbunila izjava spomenutog Guardiolinog agenta koji je rekao kako je opcija i nova pauza, kao ona nakon odlaska iz Barce.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider