Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
malo čudno, ali...

Bomba iz Barcelone: 'Guardiola napušta Bayern, već se dogovorio'

Katalonski sportski dnevnik Mundo Deportivo izašao je u javnost s bombastičnom informacijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pep Guardiola napušta Bayern na kraju sezone i odlazi u Manchester City. Ovu je informaciju objavio poznati novinar El Mundo Deportiva, Francesc Aguilar. Katalonski sportski list piše kako Guardiola neće udovoljiti čelnicima Bayerna i produžiti ugovor koji mu ističe na kraju sezone.

Ova vijest dolazi u trenutku kada Byern igra najljepši i najubojiti nogomet u Europi. Dinamo ili Borussia Dortmund nema razlike, dobit će pet komada u Münchenu. Unatoč dužem izbivanju najvećih zvijezdi Riberyja i Robbena i prodaji Schweinsteigera, koja se pokazalo ispravnom (Nijemac ne igra baš najbolje u Unitedu dok se u Bayernu njegov izostanak baš i ne primjećuje), Guardiola će vjerojatno i u trećoj sezoni uzeti naslov prvaka Njemačke.

Čelnici Bayerna su pak poručili kako ga žele vidjeti na klupi i u sljedećim sezonama, čak i da ove sezone opet zapne u borbi za Ligu prvaka. No, on još uvijek nije odgovorio na javnu ponudu, a na press konferencijama o tome ne želi pričati.

Spomenuti Aguilar dobro je upućen u stvar i tvrdi da je Pep dao usmeni pristanak jednom od čelnih ljudi Cityja, njegovom sunarodnjaku iz Katalonije i prijatelju Txikiju Begiristainu. Ovaj ga je mamio u City još prije dvije godine dok se Guardiola odmarao od vođenja Barcelone, a već je prošle sezone bio spreman otkaz Pellegriniju u slučaju da Bayern isto uruči Guardioli.

Ovakva informacija iznenađuje i zbog činjenice da je Manuel Pellegrini na vrhu Premierlige, a Man City slovi kao najveći favorit za naslov engleskog prvaka. Bio bi to drugi naslov čileanskog trenera u samo tri sezone i zbilja bi bilo čudno da u tom trenutku dobije otkaz na Etihadu.

Sigurno će ovakva pisanja unijeti novi nemir kod čelnika Bayerna koji su već poručili kako se dogovor oko ostanka Guardiole mora postići do kraja ove godine, inače… Oni žarko žele da Katalonac ostane, ali strpljenje Bavarca opasno je na vagi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider