Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak u vrh

Momčad otpisanih hit na startu sezone

Zanimljiva momčad Torina je jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Torino je za vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata bio najbolji talijanski klub. Tadašnja je momčad Bikova smatrana nepobjedivom, a osvojili su pet uzastopnih naslova prvaka do 1949. godine. Međutim, iste je godine u tragičnoj avionskoj nesreći poginula kompletna momčad, nakon čega su uslijedili teški dani za klub koji nikad nije vratio staru slavu.

Klub je igrao s promjenjivim uspjehom s povremenim ispadanjima u drugu ligu. Nakratko su se vratili na vrh 1975. kada su osvojili svoj posljednji naslov, sedmi u klupskoj povijesti. Zadnji put su ispali 2009. godine, a nakon povratka 2012. su se uglavnom držali sredine tablice – sve do ove godine.

Torino je trenutno peti na tablici sa šest bodova zaostatka za vodećim Juventusom, četiri za Romom i Milanom te samo dva za četvrtim Napolijem. Odličan rezultat za momčad u kojoj vrlo bitne uloge igraju igrači otpisani u većim klubovima predvođeni Sinišom Mihajlovićem, koji je kao trener također često dijelio njihovu sudbinu.

Mihajlović je trenersku karijeru počeo 2008. godine, a otad je trenirao šest klubova i reprezentaciju Srbije. Dobio je otkaze u Bologni, Fiorentini i Milanu i činilo se da je Mihajlović trener koji nije u stanju ostvariti zacrtane ciljeve.

Momčad otpisanih koji žele uvjeriti bivše klubove da su pogriješili

Nisu ga zaobišle ni kontroverze koje se lijepe za njega još od igračkih dana. Jedna od najpoznatijih je izbacivanje Adema Ljajića iz reprezentacije jer nije pjevao himnu, zbog čega je vrlo zanimljivo da mu je upravo Ljajić jedan od glavnih igrača u Torinu!

Prošlu je sezonu proveo na posudbi u Interu, ali je došao iz Rome, kao i još jedna velika uzdanica Torina – Španjolac Iago Falque. Njega su u Rimu otpisali i poslali na posudbu, a Falque im se osvetio na najbolji mogući način – s dva gola u visokoj 3:1 pobjedi. Falque je s pet golova najbolji strijelac momčadi, dok je Ljajić postigao tri i čini se da su se u Romi olako riješili dvojice odličnih igrača.

Najpoznatiji otpisani igrač koji je pojačao Torino ove sezone je engleski vratar Joe Hart. Njega je Pep Guardiola prekrižio u Citiyju jer se nije uklapao u njegovu nogometnu filozofiju, a spas je pronašao na posudbi u Torinu. Često podcjenjivani Hart se odlično prilagodio - brani u vrlo dobroj formi, jedan je od ključnih igrača Torina i miljenik navijača.

Može li Torino zadržati poziciju na tablici?

U Torinu ima još nekoliko poznatih i vrlo zanimljivih imena. Jedan od napadača je Argentinac Maxi Lopez, nekad velika nada Barcelone, kojega se najavljivalo čak kao nasljednika Maradone. Tu je i iskusni obrambeni igrač Christian Molinaro koji je proveo tri godine u Juventusu.

Na poziciji stopera je standardan Leandro Castan, još jedan igrač koji je na posudbi iz Rome. Obranu drže prekaljeni talijanski defanzivci poput Cesarea Bova i Lorenza De Silvestrija.

Torino ima sve potrebne sastojke za iznenađujuću hit momčad - spoj mladosti i iskustva uz nekoliko igrača koji su izrazito motivirani pokazati da su olako otpisani iz prijašnjih klubova. Sezona je još duga, a pratitelji blizu – deseti Cagliari kasni samo dva boda i Torinu neće biti lako zadržati poziciju koja vodi u Europu. Međutim, Torino je pobjedom protiv Rome pokazao da se može nositi s bilo kime, zbog čega se imaju pravo nadati i dodatnom skoku na tablici.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider