Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pepova pogreška

Guardiola ga potjerao, a on brani odlično i vraća se u Englesku

Nakon odličnih nastupa na posudbi, Pepov otpadak bi se mogao vrlo brzo vratiti u Premierligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pep Guardiola se nakon dolaska u Manchester City nemilosrdno riješio mnogih igrača kako bi napravio mjesta za prinove koje više odgovaraju njegovom stilu igre, a jedna od najvećih žrtava takve filozofije bio je dugogodišnji prvi vratar Joe Hart.

Guardiola je tražio golmana koji je dobar u igri nogom, zbog čega je Hart postao tek treći golman iza Willyja Caballera i Pepove velike želje Claudija Brava. Hart je sreću odlučio potražiti u Italiji i pomalo je neočekivano završio na posudbi u Torinu, što se pokazalo kao odličan potez.

Prvi engleski vratar u povijesti Serie A je postao idol navijača Torina koji ove sezone igra odlično i nalazi se na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice.

U šest utakmica je primio pet pogodaka, dva je puta mrežu sačuvao netaknutom, a upisao je 19 obrana uz 79 posto obranjenih udaraca. Osim toga, istaknuo se i u dresu reprezentacije koju je spasio od šokantnog poraza u Sloveniji.

Bravo je za City također odigrao šest prvenstvenih utakmica, a njegova statistika je osjetno slabija. Primio je sedam golova, jednom je ostao bez primljenog pogotka, upisao je 14 obrana sa 66 posto obranjenih udaraca.

Statistika je na strani Harta, ali Pep ne odustaje 

Pored toga se „istaknuo“ brojnim pogreškama poput one koja je na Nou Campu zapečatila sudbinu Cityja, a već je u debiju protiv gradskog rivala Uniteda imao sličnih intervencija.

Jedina statistička kategorija u kojoj je bolji od Harta je postotak točnih dodavanja. Međutim, upravo je jedno netočno dodavanje protiv Barcelone bilo kobno, zbog čega su engleski mediji razapeli Brava.

Dobre predstave Harta i nešto lošije Brava su već potaknule glasine o povratku engleske reprezentativne jedinice u Premierligu. Međutim, teško je očekivati da će se Guardiola odreći svojih ideala i vratiti Harta na vrata Cityja. Unatoč svim medijskim napadima, on čvrsto stoji iza svog vratara kojeg nepokolebljivo brani u medijima.

Prema pisanju britanskih medija, za Harta je zainteresiran Everton koji ga je već pokušao dovesti uoči sezone. Osim Koemana, Harta prati i menadžer Chelseaja Antonio Conte, koji je sklon dovođenju pojačanja iz Serie A.

Hart je na posudbi do kraja godine, a na otok bi se mogao vratiti u velikom stilu i pritom pojačati izravne konkurente Pepa Guardiole, trenera koji ga je otpisao na početku sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider