Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zašto Grad sam ne plaća režije?

Grad Zagreb drastično povećava izdvajanja za Dinamo: Evo što kažu u Maksimiru!

Dinamo se oglasio povodom spekulacija da će mu Grad Zagreb povećati financiranje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što se pojavila informacija kako će Grad Zagreb drastično povećati izdvajanje za financiranje Dinama u prijedlogu novog proračuna za 2016., a o čemu će se odlučivati na sjednici Gradske skupštine 1. prosinca, maksimirski klub oglasio se s javnim priopćenjem.

Ugledni L' Equipe o Mamiću: Vlada mafijaški, uspon počeo u ratu, a Šuker mu je marioneta

Kako doznaje portal Za-grad.com „Grad će priznavati troškove kotizacija, taksi sucima, delegatima i liječniku (po normativu HNS), dežurstva kola hitne pomoći, troškova snimatelja, prijevoza na gostovanja, osiguranja i redarske služba, i to seniorima, juniorima, te kadetima i pionirima u okviru Hrvatske nogometne lige, te nogometnog kupa, zatim troškove nogometnih priprema, kao i troškove za međunarodna natjecanja. Za sve navedeno pronađena su sredstva u proračunu za 2016. godinu, pa čak i u povećanom iznosu od čak 35 milijuna kuna u odnosu na prethodnu godinu".

U Dinamu, naravno, cijelu priču vide drugačije. U cijelosti prenosimo priopćenje Dinama na ovu temu:

„Nakon brojnih netočnih navoda koji su izašli u medijima o prijedlogu gradskog proračuna za iduću godinu GNK Dinamo želi obavijestiti navijače i javnost kako u spomenutom prijedlogu proračuna povećanje sredstava nije predviđeno za GNK Dinamo.

Isto tako, još jednom i po tko zna koji puta želimo naglasiti kako sredstva koja Dinamo zaista dobije od grada dobiva po dva kriterija: za održavanje stadiona i nogometnu školu. Naravno, sva sredstva koja klub dobije striktno su namjenska i kontrolira se njihova potrošnja.

GNK Dinamo radi detaljni troškovnik potrošenih sredstava pa se tako novac za stadion troši na struju, vodu, tekuće održavanje, plin i materijal za održavanje objekta dok se novac za omladinski pogon troši na razvojni program, plaće trenera, prijevoz i smještaj te pripreme juniora. Novac koji Dinamo namjenski ne potroši vraća se lokalnoj samoupravi.

Dinamo je po tim kriterijima u 2014. godini dobio 20 milijuna, a 2015. pet milijuna kuna manje odnosno 15 milijuna kuna.

Što se pak tiče plaća igrača, pojačanja i svih drugih troškova kluba naravno da Dinamo za to ne može i ne koristi novac dobiven od jedinica lokalne i područne samouprave već isključivo sredstva koja klub zaradi.

Svjesni smo da je klubovima koji su rezultatski, financijski i na sve ostale načine manje uspješni od Dinama najlakše reći 'Dinamo je najbolji jer dobiva novac' te tako pokušati opravdati godine bez trofeja, no naravno da to nije istina.

Dinamo je ponosan na svoje sportske rezultate, brojne osvojene trofeje kao i činjenicu što smo i ove godine dio elitne Lige prvaka u kojoj smo ponovno u našem gradu ugostili najveće svjetske klubove. Isto tako s ponosom gledamo i na naše financije gdje smo zbog urednog poslovanja i ove godine dobili priznanje i nagradu Uefe.

Pobjede, uspjehe i trofeje nije moguće pokloniti niti ne dolaze sami od sebe već samo kvalitetnim radom“, stoji u priopćenju Dinama.

Kako god, nameće se pitanje zašto Grad daje novac Dinamu da plaća režije i sve ostale troškove oko održavanja stadiona i ostalih objekata, a to ne radi sam u svojoj organizaciji, što bi bilo sasvim logično budući da su svi objekti u njegovom vlasništvu?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider