Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Sponzor HDZ-a'

Ugledni L' Equipe o Mamiću: Vlada mafijaški, uspon počeo u ratu, a Šuker mu je marioneta

Prestižni francuski sportski dnevnik posvetio je veliki članak čovjeku koji posljednjih 10-ak godina drma hrvatskim nogometom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

L' Equipe, jedna od najuglednijih i najutjecajnijih sportskih novina na svijetu posvetio je u današnjem izdanju skoro čitavu stranicu Zdravku Mamiću, njegovoj obitelji i suradnicima.

Odmah na početku teksta Francuzi su najavili današnji prosvjed kojeg Bad Blue Boysi organiziraju ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

"Pristaše Dinama idu u masovni prosvjed i zahtijevaju ostavke."

Novinar Alban Traquet o Mamiću piše u kontekstu nedavnog uhićenja zbog sumnji da je iz Dinama godinama izvlačio milijune.

"On je središnja figura hrvatskog nogometa, nalazi se u srcu skandala oko pronevjere i utaje poreza pa u zatvoru spava već tjedan dana. Optužen je da je uz pomoć sina Marija i nekoliko hrvatskih poduzetnika preko transfera igrača godinama pljačkao klub kojem je na čelu", piše L' Equipe i detaljnije obralaže.

Lovren Mamićima dao 3.2 milijuna eura?!

"Među spornim transferima je i onaj Dejana Lovrena kojemu je Dinamo nakon potpisa za Lyon uplatio 3.4 milijuna eura od čega je Lovren zadržao 200.000, a ostatak ilegalno vratio na račun obitelji Mamić."

O Mamiću je izjavu za L' Equipe dao i Zlatko Vujović, legendarni napadač Hajduka koji je u Francuskoj ostavio veliki trag igrajući za Bordeaux.

"Svi transferi moraju ići preko njega. On je takav da, ako ga bacite među krokodile, pronaći će način kako da preživi. Zna biti izuzetno opasan kad mu stanete na žulj", kazao je Vujović.

Uspon počeo u divljem kapitalizmu ratnih godina

O Mamićevom načinu vladanja L' Equipe piše kako je mafijaški i pun mržnje, podsjećajući da je njegov uspon započeo u divljem kapitalizmu ratnih godina.

Prijetnje i vrijeđanja novinara tak'Niođer su spomenuti, a posebno je zanimljivo da su Davora Šukera predstavili kao Mamićevu marionetu.

Šuker mu je marioneta

"Mamić je u Hrvatskoj posvuda, a Šuker je njegova marioneta na čelu Hrvatskog nogometnog saveza."

Novinar Traquet istaknuo je i kako Mamić ima jake političke veze navodeći da je dugi niz godina sponzor HDZ-a te kako je bio jedan od glavnih financijera predsjedničke kampanje Kolinde Grabar Kitarović, na čijoj je inauguraciji bio kao počasni gost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider