Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pljesak Ćoriću i Hrvatskoj

'Španjolci su ostali u šoku, nikad nisu doživjeli tako uvjerljiv poraz'

Hrvatska je još jednom potvrdila da je izuzetno nadarena za nogomet, ali i da se s tim rođenim talentima jako dobro radi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija do 21 godine u španjolskom je gradu Burgosu pobijedila domaćina s 3:0, a izborniku Nenadu Gračanu nedostajalo je osam igrača koji su od te iste Španjolske izgubili u Rijeci s 2:3.

Pljesak Ćoriću i Hrvatskoj

Tada je Gračan izveo sastav u kojem su bili Kovačić, Radošević, Halilović, Mikanović, Pašalić, Pjaca, Vlašić, Kolinger, a sada tih osam igrača nije bilo u momčadi, što zbog kartona, što zbog ozljeda. Dakle, samo su Livaković, Ćaleta-Car i Milić ostali u sastavu koji je slavio pobjedu u Burgosu, a osam novih u prvih 11 bili su: Jedvaj, Perić, Pavičić, Rog, Krovinović, Ćorić, Tudor i Perica.

Što se to tako dramatično promijenilo od Rujevice do Burgosa?

''Ništa dramatično, no bile su to dvije potpuno drukčije utakmice, na Rujevici smo ostali s igračem manje već na početku susreta, a igrati protiv Španjolske s igračem manje nije baš jednostavno. Iako, uspjeli smo se igrački vratiti, a na kraju smo mogli i izjednačiti. A sad smo igrali jako organizirano i izuzetno disciplinirano, a i realizacija nam je bila na visokoj razini'', rekao je izbornik Nenad Gračan.

Izbornik bi mogao imati problema kad se vrati osam igrača koje sad nije imao.

''Ha-ha, nije mi to problem, kaže se da su to slatke brige'', dodao je.

Nakon teškog poraza, Španjolska je ostala u čudu, španjolski mediji dovode plasman Furije na Europsko prvenstvo u pitanje. I gledatelji u Burgosu na kraju su zapljeskali našim igračima, pogotovo Anti Ćoriću kad je napuštao travnjak nakon što je u sudačkoj nadoknadi zamijenjen. Prepoznali su majstora koji je dvaput asistirao.

''Španjolcima je doista teško pao taj poraz, rekli su mi da nikad ni od koga nisu u tim mlađim reprezentacijama doživjeli takav poraz. Znate, imaju igrače koji standardno igraju u velikim klubovima, očekivali su mnogo više. Mi smo ih uvažavali, a na taj smo način uvažavali i sami sebe, te uz kvalitetu i veliku disciplinu u igri došli do tako velike pobjede.''

Da, kad se zna da Munir često igra u Barceloni, kad god nema nekoga od velikog trojca (Messi, Suarez, Neymar), da je Deulofeu standardan u Evertonu, Bellerin igra u Arsenalu, tu su igrači prvih momčadi Atletica, Espanyola...

Švedska najveći suparnik

Hrvatska je sada u odličnoj poziciji, ima dva boda više od Španjolske i sad se Švedska čini najvećim konkurentom, ima pet bodova manje od Hrvatske, ali i dvije utakmice manje, a s njom igramo dva puta pa će ti dvoboji biti odlučujući.

''Ima još dosta utakmica u skupini, u Švedsku ide i Španjolska. Šveđani su dobri, drukčiji od Španjolske, radna momčad, ali u njoj ima i vica u igri, slična je nama. Uostalom, dosta je njihovih igrača iz ovog našeg podneblja. No, pustimo Švedsku, u ponedjeljak u Zaprešiću igramo s Estonijom. Nakon velikih utakmica kakva je bila ova u Španjolskoj obično dolazi do opuštanja igrača i na to moramo pripaziti te potpuno pripravni dočekati taj susret i pobijediti'', zaključio je izbornik mladih Gračan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider