Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kažnjen i slaven

Posljedice derbija: Stigle kazne za Dinamo, Rijeku, Hajduk i Osijek

Riječani su nakon utakmice bili ogorčeni suđenjem Ante Vučemilovića Šimunovića, a suspenzije su zaradili Gorgon i Mance

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog događaja na prošlotjednom derbiju 18. kola Prve HNL između Dinama i Rijeke (1-1), isključeni napadač Rijeke Alexander Gorgon kažnjen je sa jednom utakmicom zabrane igranja, dok je predstavnik Rijeke Ivan Mance, koji je udaljen s klupe zbog psovanja sudaca, kažnjen s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije.

Riječani su nakon utakmice bili ogorčeni suđenjem Ante Vučemilovića Šimunovića, no suspenzije su zaradili Gorgon i Mance, a još jedan igrač Rijeke Marko Vešović kažnjen je sa 5.000 kuna zbog neprimjerenog ponašanja prema predstavnicima medija.

Isključeni Alexander Gorgon kažnjen je sa jednom utakmicom zabrane igranja i novčanim iznosom od 3.000 kuna, dok je predstavnik HNK Rijeka Ivan Mance, koji je na istoj utakmici u 57. minuti udaljen s klupe zbog psovanja sudaca, kažnjen s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije, objavljeno je u srijedu na internetskom portalu Prve HNL.

"Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić pri odlučivanju o kazni za isključenje igrača Gorgona odbio je prigovor-zahtjev HNK Rijeka za poništenjem drugog žutog i crvenog kartona na utakmici Dinamo-Rijeka budući da je člankom 110. DP HNS određeno da tijekom utakmice disciplinske odluke donosi sudac utakmice sukladno Pravilima nogometne igre i iste su konačne, a disciplinski sudac može ispraviti očite pogreške u disciplinskim odlukama suca utakmice. Uvidom u zapisnik utakmice utvrđeno je da je sudac utakmice izrekao javnu opomenu igraču Rijeke Alexanderu Gorgonu u 70. minuti zbog 'nesmotrenog prekršaja'. Budući da mu je to bio drugi žuti karton na utakmici (prvi je dobio u 64. minuti zbog prigovora na odluku suca) sudac mu je pokazao crveni karton. Uvidom u snimku utakmice, disciplinski sudac je nedvojbeno utvrdio da je sudac dodijelio drugi žuti karton igraču koji je počinio prekršaj, pa nema materijalne povrede pravila igre u tom smislu, a disciplinski sudac ne može ni na koji način utjecati na diskrecijsko pravo suca utakmice koji ocjenjuje je li takav prekršaj počinjen na način da to predstavlja razlog za izricanje opomene žutim kartonom", navedeno je na internetskom portalu Prve HNL.

"Zbog paljenja pirotehničkih naprava i neprimjerenog skandiranja od strane gledatelja iz navijačke skupine BBB na utakmici Dinamo-Rijeka, Dinamo je zbog prekršaja iz članka 67. i 88. kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 35.000 kuna, dok Rijeka zbog paljenja baklji navijačke skupine Armada mora platiti iznos od 12.000 kuna", kaže se priopćenju, te dodaje: "Na osnovu dopunskog izvještaja delegata utakmice Dinamo-Rijeka i prijave povjerenika za natjecanje, igrač Rijeke Marko Vešović kažnjen je novčanom kaznom od 5.000 kuna zbog povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika po završetku utakmice Dinamo-Rijeka (neprimjereno ponašanje prema predstavnicima medija)".

Također, priopćeno je da je Hajduk kažnjen novčanom kaznom od 12.000 kuna jer je na utakmici Slaven Belupo - Hajduk navijačka skupina Torcida palila baklje i jednu je ubacila u teren za igru te je zapalila pet sjedalica na tribini, dok je Slaven Belupo kao organizator kažnjen iznosom od 9.000 kuna.

Jednom utakmicom zabrane igranja i novčanim iznosom od 3.000 kuna kažnjen je i igrač Osijeka Aljoša Vojnović, koji je isključen u dvoboju 18. kola protiv Splita.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider