Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve oči uprte u Madrid

Gnjevni navijači Reala čekaju Ronalda i Casillasa: Evo tko bi ih doveo u red!

Oči nogometnog svijeta večeras (18:00) će biti usmjerene prema Madridu i Santiago Bernabeuu.

Na slavni stadion Real Madrida ne stiže Barcelona, Atletico, Bayern ili Manchester United, već posljednjih godina slabašni Deportivo, ali svijet će sa znatiželjom pratiti što će se dogoditi kada igrači Reala istrče na travnjak. Hoće li Bernabeu preplaviti zvižduci i negodovanje navijača, pitanje je koje ostaje otvorenim?

Ronaldu je užasno žao, Real razmišlja o prodaji: Evo što će odlučiti!

Nakon turbulentnog tjedna u kojem je Real doživio sramotni poraz u gradskom derbiju s Atleticom pa kontroverznog rođendanskog partyja Cristiana Ronalda, Real igra prvu utakmicu na svojem stadion. U fokusu će biti Cristiano Ronaldo i Iker Casillas. Ronaldo zbog spomenute zabave na kojem se slavilo i cerekalo nakon teško poraza koji je zgrozio navijače Reala, a Casillas zbog katastrofalne forme koju je iskazao u gradskom derbiju.

Navijači čekaju Ronalda i Casillasa

I Ronaldu i Casillasu već se zviždalo na Bernabeuu, obojica znaju kako je to kada navijači Reala okrenu palac prema dolje. Kapetan Reala bio je na udaru navijača prošle i pretprošle sezone, proživljavao je najteže trenutke u karijeri, nedavno je priznao da je razmišljao o odlasku iz Reala, o čemu se mjesecima spekuliralo u medijima, očito s pravom. Casillas je ipak odlučio ostati i boriti se. U prvom dijelu ove sezone branio je vrlo dobro, moglo bi se reći da se približio staroj formi, navijači su mu opet oduševljeno klicali, no sve se okrenulo nakon derbija Atleticom i moglo bi kulminirati na večerašnjoj utakmici, posebice ako Realu ne krene prema očekivanjima.

Nakon što je zabilježio 22 uzastopne pobjede u jesenskom dijelu sezone, Real je drastično pao u formi. Od početka nove godine cijela momčad Reala izgleda očajno. Ne zna se tko je gori, od vratara do napadača, u sivilo momčadi utopila se i najveća zvijezda kluba. Ronaldo je u devet posljednjih utakmica postigao samo četiri gola što je znatno ispod ovosezonskog prosjeka. Bez obzira na lošu formu, za njegove standarde, Portugalac sigurno ne bi bio u fokusu da nije bilo kontroverzne rođendanske zabave koja je razjarila navijače na „entu potenciju“.

Ronaldo kao da ništa nije naučio u pet i pol godina provedenih u Madridu. Kada Real gubi, onda se ne izlazi iz kuće a kamoli da se slavi i cereka pred kamerama i fotoobjektivima.
„Uspjeh kao da nas je zbunio“, pokušao je objasniti posljednje događaje u klubu predsjednik Reala Florentino Perez koji je aludirao na žudno čekanu desetu titulu prvaka Europe. Španjolski mediji odmah su evocirali uspomene na najvećeg predsjednika kluba prema kojem stadion Reala nosi ime.

Nekoć igrači Reala nisu smjeli van bez dozvole trenera

„Kada smo u Glasgowu osvojili peti uzastopni naslov prvaka Europe, očekivali smo da ćemo dobiti dozvolu da to žestoko proslavimo u gradu. Grdno smo se prevarili. Santiago Bernabeu nas je iznenadio kada je došao u svlačionicu i kazao nam da nema nikakve zabave i da pazimo što radimo: 'Znate da predstavljate glavni grad Španjolske, ne želim nikakve skandale kojima biste sve napravljeno uprskali“, ispričao je Jose Emilio Santamaria i dodao:
„Bez riječi smo sve prihvatili, pojeli smo nešto u lobiju hotela, popili sok i slavili u sebi.“

Neki su uvjerenja kako je taj duh Real Madrida možda i nepovratno izgubljen. Optužuju Pereza da previše popušta najvećima zvijezdama.
„Nekoć nismo smjeli izaći van bez dozvole trenera, a danas igrači rade što žele. Sjećam se da nam je nakon jedne važne pobjede Bernabeu održao govor u kojem nas je upozorio da uvijek mislimo na to kako je klub iznad svakog pojedinca pa i iznad njega koji ga je podigao iz temelja. On je bio čovjek i predsjednik vrijedan divljenja, nitko mu nije ni blizu“, ispričao je Jose Martinez „Pirri“.

S 'Don Santiagom' nije bilo šale

Ponovno se podsjeća na anegdotu koju je svojevremeno ispričao Alfredo Di Stefano.
„Igrali smo protiv bečkog Rapida, prvu utakmicu u Madridu smo dobili 4:2, a tamo smo na poluvremenu gubili 3:0. Bernabeu je uletio u svlačionicu poput tajfuna: Što to dovraga radite? Čini se da ovdje neka gospoda umjesto da igraju nogomet prave se da su na festivalu. Što će reći naši emigranti koji su na utakmici? Sramotite cijelu Španjolsku!' Ja sam srećom dao gol u drugom dijelu tako da se igrala majstorica. Bečani su pristali igrati u Madridu, jer smo im dobro platili zahvaljujući Raimundu Saporti. Na kraju smo osvojili titulu prvaka.“

Di Stefano je potvrdio da su bili pod budnim okom predsjednika.
„Don Santiago dobro je znao kakav život vode nogometaše. Redovito bi navraćao u hotel i ispitivao kako se osjećamo, što smo sinoć radili. Teško smo ga mogli prevariti, kada bi skužio mutne poglede, kazao bi nama: Vesele noći donose tužna jutra. Nemojte da se to osjeti na utakmici, onda ćemo drugačije razgovarati.“

Navijači Reala ovih dana se s nostalgijom prisjećaju starih vremena i žele da Perez konačno uvede red u svlačionicu i cijeli klub. Ako Perez nešto ne poduzme, moglo bi ga skupo stajati. Neki su uvjereni: ili će čvrsto uzeti uzde u ruke i zauzdati svoje razmažene zvijezde ili će navijači pokazati palac prema dolje. Utakmica s Deportivom prva je prilika za povrat povjerenja.

Vjerojatne postave:

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Varane, Nacho Fernández, Marcelo; Kroos, Illarramendi, Isco; Bale, Cristiano Ronaldo; Benzema.

Deportivo de la Coruña: Fabricio; Laure, Manuel Pablo, Lopo, Luisinho; Álex Bergantiños, Celso Borges; Cuenca, Lucas Pérez, Cavaleiro; Oriol Riera.

Realu nedostaju Sergio Ramos, Luka Modrić, James Rodriguez, Fabio Coentrao, Pepe i Sami Khedira. Najnovije pojačanje Luca Silva mogao bi dobiti priliku u drugom dijelu utakmice.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider