Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'A smijali smo se Barci i Messiju'

Ronaldu je užasno žao, Real razmišlja o prodaji: Evo što će odlučiti!

Ako navijači dočekaju Ronalda na nož protiv Deportiva, nije nemoguće da se Florentino Perez odluči na prodaju svoje najveće zvijezde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U subotu na Santiago Bernabeu stiže Deportivo. Bit će to prva utakmica Reala nakon sramotnog poraza u gradskom derbiju i kontroverzne veselice za 30. rođendan Cristiana Ronalda. Pitanje dana glasi - kako će navijači Reala dočekati igrače Reala i posebice Ronalda? Hoće li Portugalca dočekati gromki zvižduk s tribina? Ako je suditi prema povijesti, onda Ronalda čeka „violinski koncert u D-duru“.

„Navijači su uvijek u pravu. Njih ne zanimaju privatni problemi igrača, oni plaćaju ulaznice i imaju pravo raditi što žele“, kazao je veliki Alfredo Di Stefano prije tri-četiri godine kada su ga upitali što misli o zvižducima navijača na Ronaldov račun. Bilo je to doba kada je Barcelona uzimala mjeru Realu i dominirala Španjolskom i Europom pa su Realovi navijači bili prilično frustrirani i ljutiti. Navijači Reala na glasu su kao najzahtjevnija publika. Real je najveći klub svih vremena i od njegovih igrača uvijek se očekuje najviše i najbolje. I nema popusta ni za koga. Na pozornici Santiago Bernabeua nikada nije bilo nedodirljivih. Zviždalo se i jednom Di Stefanu, Puskasu, Gentu, Breitneru, Schusteru, Butraguenu, Figu, Zidaneu, Redondu, „pravom“ Ronaldu pa zašto ne bi i Cristianu?

Hoće li navijači Reala izviždati Ronalda?

„Nije lako biti Cristiano Ronaldo. I on je samo čovjek, svi imamo teška razdoblja“, skočio je u pripomoć Ronaldu njegov vjerni menadžer Jorge Mendes. Portugalac je pokušao obraniti svojeg klijenta ili barem umanjiti nastalu štetu. Iako to nije izrijekom rekao, Mendesova aluzija je jasna, cilj na emocionalne probleme, kao, Ronaldu je u psihološkom smislu teško nakon raskida veza s dugogodišnjim djevojkom Irinom Shayk. Madridski mediji također pokušavaju primiriti situaciju. Marca „gasi požar“ sa saznanjem kako je Ronaldu jako žao te da je svjestan kako je pogriješio s organizacijom zabave nakon katastrofalne igre i poraza u srazu s velikim gradskim suparnikom.

U subotu ćemo vidjeti hoće li i koliko „odvjetnička priopćenja za javnost“ primiriti srdžbu navijača i hoće li oprostiti najvećoj i najrazmaženijoj zvijezdi „kraljevskog kluba“. Kako god, na slučaju Cristiana Ronalda i Reala po tko zna koji put se potvrdilo da se u nogometu sve može preokrenuti praktički preko noći. Od obljubljenosti do omraženosti mali je korak. Još do prije nekoliko tjedana Real i Ronaldo su bili slavljeni na sva zvona, u superlativima se pisalo i pripovijedalo o najboljoj svjetskoj momčadi i najboljem svjetskom igraču, dok su Barcelona i Lionel Messi bili razapeti na stup srama. Messi je bio na izlaznim vratima Camp Noua, a Ronaldo je "ostajao na Bernabeuu do kraja karijere"...  Sve se okrenulo za 180 stupnjeva u mjesec dana.

Neki analitičari u Španjolskoj vjeruju da će puno toga ovisiti o reakciji navijača u subotu protiv Deportiva. Ako navijači dočekaju Ronalda na nož, nije nemoguće da se Florentino Perez odluči na prodaju svoje najveće zvijezde. Navodno se Perezu nakon poraza od Atletica i Ronaldove rođendanske zabave otelo pred većim društvom: „Dvije smo se godine smijali Barceloni i Messiju, a sada mi imamo isti problem.“

Perez ne želi da mu se ponove Zidane, Figo, Ronaldo, Beckham, Raul...

Perez je navodno čvrsto riješio da mu se ne ponove pogreške iz prvog mandata na mjestu predsjednika Real Madrida kada je na Bernabeuu okupio „galacticose“. Nije ih želio prodavati u najboljem trenutku što ga je na kraju skupo stajalo. Perez je morao odstupiti s mjesta predsjednik zbog loših rezultata, ali i ekonomske politike. Nakon početnih uspjeha, stigli su neuspjesi, a „galacticosi“ se na kraju nisu pokazali profitabilnim. Figo, Zidane, Beckham i Ronaldo završili su karijeru ili napustili klub praktički za „nula eura“. Real gotovo ništa nije zaradio ni na prodaji Raula.

Perez ne želi da mu se ista pogreška ponovi s Cristianom Ronaldom. Da je promijenio razmišljanje u odnosu na prvi mandat govori i prodaja Mesuta Ozila i Angela Di Marije. Perez takvu dvojicu igrača u prvom mandatu ne bi prodao ni pod razno. Kad se sagleda cijela situacija, posebice ako se dogodi negodovanje navijača, lako je moguće pa i logično da se Perez odluči unovčiti Ronalda dok još uvijek za njega može dobiti basnoslovnu svotu. Zainteresiranih kupaca ima. Manchester United stoji prvi u redu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider