Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuno neočekivano

Od velikog talenta postao predmet sprdnje, a sada ga traži Barcelona

Popis kandidata za privremenog desnog beka Barcelone dobio je jedno neočekivano ime.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznato je da Barcelona traži desnog beka nakon što Aleix Vidal nije uspio dostojno zamijeniti Danija Alvesa. Odlazak Vidala je samo pitanje vremena, a Barcelona planira dovesti zamjenu već u zimskom prijelaznom roku.

Idealan kandidat za privremeno krpanje deficitarne pozicije je jeftin i iskusan igrač, zbog čega su se u medijima odmah pojavila imena poput Darija Srne i Stephana Lichsteinera. Španjolski Mundo Deportivo dodao je još jedno ime na popis, a radi se o igraču Stoke Cityja Glenu Johnsonu.

Prvo povijesno pojačanje u eri Romana Abramoviča

32-godišnji Johnson je svojevremeno bio jedan od najtalentiranijih svjetskih bekova, a zanimljivo je da se radi o prvom pojačanju Chelseaja u eri Romana Abramoviča. Chelsea ga je 2003. kao 19-godišnjaka doveo iz gradskog rivala West Hama za nešto više od osam milijuna eura.

Međutim, njegova karijera se nije razvijala kako se očekivalo i nakon 40 utakmica u tri godine je završio na posudbi u Portsmouthu, koji ga je nakon jedne sezone otkupio. Tamo je revitalizirao karijeru i privukao interes Liverpoola koji je za njegove usluge izdvojio 20 milijuna eura.

Talent nije upitan, ali odluke na terenu jesu

U Liverpoolu je odigrao 160 utakmica u šest godina nakon čega je 2015. potpisao za Stoke City. Iako je imao briljantnih trenutaka u kojima je pokazao veliki talent, Johnson je često bio dežurni predmet sprdnje engleskih medija i navijača.

Johnsona su uzeli na zub zbog nepromišljenih poteza poput izleta u protivnički kazneni prostor, riskantnih driblinga i zanemarivanja obrambenih zadataka. Zbog toga su engleski mediji vijest o interesu Barcelone popratili s dozom cinizma, iako je činjenica da se radi u iskusnom i ofenzivno orijentiranom beku koji bi se mogao uklopiti u igru Barcelone.

Johnsona se nakon isteka ugovora u Liverpoolu već spominjalo kao nasljednika Danija Alvesa u Barceloni, ali je ta uloga povjerena Vidalu. Budući da ju on nije odigrao kako se od njega očekivalo, Johnson bi ipak mogao dočekati priliku. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider