Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pišu katalonci

Srna na meti Barcelone: Uskoro s Messijem u svlačionici?

Darijo Srna mogao bi na zalasku karijere ostvariti transfer o kojem je mogao samo sanjati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona će u siječnju ponovno u šoping, a jedna od opcija za dovođenje je i bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna. Tu su priču prije malo više od dva tjedna plasirali Ukrajinci, a sada su je 'zavrtili' i Španjolci. Madridski AS i katalonski Sport vjeruju da je primarni cilj Barcelone Arsenalov Hector Bellerin, no njega neće biti nimalo lako dovesti.

Desni bek španjolske reprezentacije rođeni je Katalonac te je osam godina proveo u omladinskom pogonu Barcelone (8-16 godine) dok ga 2013. nije zgrabio Arsenal. Danas je standardni i nezamjenjivi desni bek 'topnika', ponajbolji na toj poziciji u svijetu.

Arsenal ga, naravno, nema namjeru pustiti za šaku dolara, pa bi se Barcelona poprilično mogla namučiti da ga dovede. Ugovor mladog 21-godišnjeg Španjolca veže za Arsenal do ljeta 2019. godine. Ukoliko će morati čekati do tada Barca namjerava dovesti privremenu opciju, a ona bi mogla biti Darijo Srna.

Barcelona nakon odlaska Danija Alvesa u Juventus ima problema s pozicijom desnog beka. Aleix Vidal koji je doveden iz Seville očito nije dostojna zamjena, kao ni Sergi Roberto koji je trenutno prigrabio tu poziciju u prvih 11 zbog svoje svestranosti. Trener Luis Enrique volio bi ga ipak više koristiti u vezi.

Srna, koji se nedavno oprostio od reprezentacije, 1. svibnja je proslavio 34. rođendan i više nije u cvijetu mladosti, ali on niti ne bi bio doveden kao dugoročno već kao prijelazno rješenje, za godinu do godinu i pol, dok Barca ne 'izmisli' novog Alvesa.

Šahtar Srni, u slučaju da se zaista dogovori s Barcelonom, ne bi pravio probleme zbog proteklih 13 godina vjernosti tijekom kojih je u dosta navrata odbijao ponude većih i bogatijih klubova.

Namjeravao je Srna završiti karijeru u Donjecku gdje ga navodno čeka mjesto sportskog direktora Šahtara, ali ako postoji ikakva mogućnost da ode u Barcelonu, sigurno će dobro razmisliti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider