Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ubojiti instinkt

Svi žele 'talijanskog Vardyja': Ranieri kvari posao Napoliju i Juveu?

Gianluca Lapadula ime je hit napadača na Apeninskom poluotoku…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Italiji ništa novog. Iako je, vjerujemo, velika većina ljubitelja nogometa još na jesen mislila kako Juventus ovaj put ipak neće osvojiti 'scudetto', najtrofejniji klub tamošnjeg nogometa juri po službeno 32. naslov prvaka (iako će njegovi navijači brojati 34).

Pobjegao je Juventus drugoplasiranom Napoliju na čak devet bodova i šest kola prije kraja sezone gotovo da više niti nema onih koji vjeruju kako momčad iz Torina može ostati bez trofeja.

Priča se već o sljedećoj sezoni u kojoj će u Serie A igrati 'hrvatski' Crotone. Ivan Jurić trebao bi tako sljedeće sezone biti treći hrvatski stručnjak u tzv. ligama petice, naravno ako Niko Kovač ostane s Eintrachtom u 1. Bundesligi. S 14 pogodaka treći strijelac lige je Ante Budimir, a i on i trener Jurić imaju neke ponude talijanskih prvoligaša.

A prvi strijelac Serie B postaje prava zvijezda. Gianluca Lapadula zabio je čak 22 pogotka za Pescaru koja se će igrati play-off za ulazak u prvu ligu. Radi se o 26-godišnjem napadaču koji je 'procvjetao' nešto kasnije i podsjeća na engleskog junaka o kojem se već planira snimiti film.

Jamie Vardy je u Leicester City stigao s 25, a koju godinu kasnije eksplodirao s time da je tek s 27 zaigrao u prvoj ligi. Lapadula također s 26 godina još uvijek nije zaigrao u najvišem rangu, iako je od 2009. bio član Parme.

Igrao u Gorici, a sada bi mogao u vjerojatnog prvaka Engleske

Bankrotirana Parma slala ga je na posudbu ili dijelila vlasništvo nad igračem u čak sedam navrata. Igrao je Lapadula čak i u slovenskoj ligi gdje je za Goricu postigao 11 pogodaka u sezoni 2013/2014. Nakon toga je otišao u talijanskog trećeligaša Teramo za kojeg je u 38 utakmica postigao 21 ligaški pogodak, a onda je stigao bankrot i prelazak u Pescaru.

Ove sezone je nastavio sa sjajnom formom i ponude stižu sa svih strana. Lapadula je rođen u Torinu i prve je nogometne korake napravio u Juventusu u čijoj je školi bio do 14. godine. Legendarni Pro Vercelli, klub koji je čak sedam put osvajao naslov prvaka Italije, bila je prva postaja njegove seniorske karijere, a onda je preko Ivree stigao do Parme.

Talijanski mediji pišu kako je Napoli najzainteresiraniji, a Juve se pokušava ubaciti u tu priču igrajući na emocije. Predsjednik Pescare Daniele Sebastiani tvrdi da na njihovim utakmicama 'vise' skauti Leicester Cityja i Tottenhama. Claudio Ranieri nešto je ozbiljnije zagrizao, jer zna kako Vardyja možda neće moći 'obraniti'.

'Talijanski Vardy' oduševio je pola Italije i bit će dio spektakularnog prijelaznog roka koji se ovog ljeta najavljuje diljem Europe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider