Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neočekivani problem

Gdje će igrati Hajduk i Rijeka? Postoje četiri opcije

U Hajduku imaju velikih problema s postavljanjem novog travnjaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog uklanjanja starog i postavljanja novog travnjaka na Poljudu Hajduk je zamijenio domaćinstvo sa Splitom u devetom kolu HNL-a te će četiri utakmice u 15 dana odraditi u gostima (kod Zagreba i Splita su Bijeli već gostovali, kao i kod Funtane u Kupu, a još ih čeka ogled s Istrom u Puli u nedjelju).

Računali su u Hajduku da će novi travnjak biti spreman za utakmicu s Rijekom (nedjelja, 5. listopada, 19:00), ali trava još nije niti stigla iz Austrije gdje ju pripremaju. To bi se trebalo dogoditi početkom tjedna kada je u planu i početak postavljanja, ali sve će ovisiti o vremenskim (ne)prilikama, a situacija je trenutno takva da postoje četiri opcije gdje bi Majstor s mora mogao odmjeriti snage s Riječanima.

Poljud - utrka s vremenom

Prvo rješenje je ono koje je i najmanje vjerojatno - idućih nekoliko dana i u Austriji i u Splitu proći će bez oborina, novi travnjak će se uspjeti postaviti na Poljud i Hajduk će na svom stadionu biti domaćin.

Dugopolje - nema mjesta za sve pretplatnike

Druga opcija je Dugopolje i prekrasni stadion tamošnjeg drugoligaša kojeg je Hajduk radi formalnosti još prije sezone prijavio kao rezervni teren za domaćinstvo. Međutim, tu postoji objektivan problem - gdje s navijačima? Kapacitet stadiona u Dugopolju je 5.200, a Hajduk ima više od 6.000 pretplatnika što znači da Bijeli ne bi mogli prodati niti jednu ulaznicu svojim fanovima dok istovremeno više od 1.000 navijača s godišnjom ulaznicom ne bi moglo ući na stadion jer treba ostaviti pet posto kapaciteta (260) za navijače Rijeke.

Kantrida - teško da će Hajduk inicirati zamjenu

Postoji i mogućnost da Hajduk zamijeni domaćinstvo s Rijekom pa da onda na proljeće Bijeli dvaput budu domaćini. Klub s Kantride takvu bi opciju vjerojatno objeručke prihvatio jer ih u četvrtak čeka teška utakmica sa Sevillom u Europa ligi nakon koje ne bi morali već u subotu ujutro putovati u Split, ali teško je vjerovati da bi će Splićani poslati takav prijedlog Riječanima budući da bi to značilo da petu utakmicu zaredom igraju u gostima, a uz to ih poslije reprezentativne stanke čeka gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa.

Odgoda - najbolja opcija?

Alternativa svemu ovom je odgoda utakmice, što vjerojatno najviše odgovara i jednima i drugima - Hajduku jer bi mogao biti domaćin na Poljudu, a Rijeci jer bi njeni igrači nakon dvoboja sa Sevillom dobili odmor umjesto puta u Split. Iako Rijeka igra u skupini Europa lige sve do sredine prosinca, problema s pronalaženjem novog termina ne bi smjelo biti jer od ove sezone utakmice četvrtfinala Kupa, za koje se očekuje da će ga izboriti jedni i drugi, igrat će se na proljeće pa bi se Hajduk - Rijeka moglo odigrati krajem studenog ili početkom prosinca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider