Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Poput tornada...'

Gazzetta kliče Kaliniću: 'On je heroj San Sira, Firenca može sanjati'

Nikola Kalinić dobio je naslovnicu Gazzette dello Sport nakon što je s tri pogotka srušio Inter na Giuseppe Meazzi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fiorentina je na vrhu Serie A, a najzaslužniji čovjek za to je naš Nikola Kalinić. Maestralnom partijom, s tri postignuta gola, iznuđenim jedanaestercem i crvenim kartonom Kale je odigrao ključnu rolu u derbiju kola i Fiorentininom preuzimanju vrha, a Gazzetta dello Sport proglasila ga je herojem.

VIDEO Večer karijere Nikole Kalinića: Hat-trickom potopio Inter

"Kalinić je junak San Sira, Firenca može sanjati", naslov je teksta u kojem Talijani apostrofiraju fenomenalan učinak hrvatskog reprezentativca.

"Istu večer kad je Mario Gomez (Fiorentinin napadač na posudbi u Bešiktašu nap.a.) zabio dva gola u istanbulskom derbiju protiv Fenerbahčea, ukazao se konačno Nikola Kalinić koji je poput tornada prošao San Sirom. Nije zabio pet u devet minuta kao Robert Lewandowski, ali riješio je utakmicu u prvih pola sata, da bi u nastavku sve zaokružio svojim prvim talijanskim hat-trickom."

Kalinić je u prvih pola sata prvo iznudio penal kojeg je realizirao Slovenac Josip Iličić, zatim postigao dva gola, a onda i iznudio crveni karton Brazilca Mirande nakon čega je bilo jasno kako je utakmica riješena.

"Kalinić je čovjek koji je podigao ambicije Fiorentine koja sada stvarno može početi razmišljati o velikim stvarima. U Firenci je jedno sigurno - Mario Gomez sve je dalje od povratka u prvu momčad", zaključuje Gazzetta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider