Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Plaćaju ga kao suho zlato

Madriđani ljutiti na najskupljeg igrača na svijetu: Milijun eura po utakmici

Gareth Bale nikako da uhvati kontinuitet dobrih igara u dresu Real Madrida...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gareth Bale opet je na tapeti madridskih medija. Velšanin nikako da proigra onako kako se to očekuje od najskupljeg igrača na svijetu, kojeg je Real platio Tottenhamu cca. stotinu milijuna eura.

Otkako je stigao u Real stječe se dojam da je Bale više izvan nego na travnjaku. Posljednja ozljeda datira od utakmice sa Sportingom prije četiri kola.

To mu je treća ozljeda ove sezone, jedanaesta otkada je došao u Real i šesti put na istom mjestu, u predjelu soleusa, mišića lista. Ne zna se hoće li biti spreman do velikog madridskog gradskog derbija koji se igra za tri kola.

Zbog svega navedenog mnogi se pitaju je li i hoće li ikada Bale otplatiti što je u njega uloženo. A uloženo je jako puno: 100.7 milijuna eura isplaćeno je Tottenhamu na ime odštete, a Bale je potpisao šestogodišnji ugovor za plaću od 18 milijuna eura bruto godišnje.

U prvoj sezoni Bale je odigrao 61 posto, u drugoj 76 posto, a ove sezone tek 46 posto mogućih minuta. Preračunamo li minute iz prve dvije sezone u eure, to znači da je stajao Reala 750.000 eura po utakmici, a ako dodamo i ovu sezonu, brojka se kreće oko milijun eura po utakmici.

Bale je ove sezone nastupio u 21 utakmici, zabio je ukupno 14 golova i upisao deset asistencija. Prošle sezone je nastupio u 47 utakmica, zabio je 19 golova i imao deset asistencija, dok je u pretprošloj sezoni nastupio u 40 utakmica, zabio je 24 gola i upisao 18 asistencija. Da nije plaćen koliko je plaćen, brojke ne bi izgledale tako loše, no u Madridu su od Velšanina očekivali znatno više.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider