Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velšanin drži rekord

Otkrivena strogo čuvana tajna: Evo za koliko je Bale prešao u Real

Gareth Bale navodno je prešao iz Tottenhama u Real Madrid za oko stotinu milijuna eura...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz transfer Neymara iz Santosa u Barcelonu, jedan od najvećih transfernih misterija je prelazak Garetha Balea iz Tottenhama u Real Madrid.

Man. United uskoro ruši Real i Barcu: Ovo će mnoge užasnuti!

Bale je stigao na Santiago Bernabeuu 2013. uz od strane Reala prikazanu odštetu od 91 milijun eura. Engleski mediji odmah su pisali kako to nije realna cifra te su procjenjivali da se radi o svoti od okruglo stotinu milijuna eura, no u Madridu su to uporno demantirali tvrdeći da je i dalje rekordni transfer onaj od Cristiana Ronalda, koji je 2009. prešao iz Manchester Uniteda u Real za 94 milijuna eura.

Međutim, web stranica „Football Leaks“ objavila je dokument prema kojem je Bale prešao u Real za 100.759.417 eura. Dakle, točno u euro. Ako je ovo točna informacija, Baleov transfer je veći od Ronaldova i trebao bi se smatrati rekordnim.

Jasno, kako to već ide u nogometnim poslovima, Real nije iskrcao Tottenhamu svih stotinu milijuna odjednom već u tranšama. U pitanju su četiri godišnje tranše po 24.935.895 eura. Transfer bi trebao biti isplaćen u cijelosti u ljeto ove godine.

U dokumentu postoji i takozvana „klauzula o solidarnosti“ koja kaže da će Real, ako se Bale odluči vratiti u Prmierligu, biti prvo ponuđen Tottenhamu.

Ovaj članak ugovora baca novo svjetlo na mogućnost povratka Velšanina u englesku elitnu ligu. Prošlog ljeta Manchester United svim je silama pokušavao dovesti Balea, za kojeg je navodno nudio Realu između 125 i 130 milijuna eura, no predsjednik Reala Florentino Perez odbio je ponudu „crvenih vragova“.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider