Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neotkriveni talent

Tko je čovjek koji je zaludio cijelu Europu svojom predstavom protiv Reala?

Real Madrid bio je veliki favorit u finalu Svjetskog klupskog prvenstva no jedan se čovjek potrudio da za taj trofej nogometaši Kraljevskog kluba zarade i pokoji grč...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Japanac Gaku Shibasaki (24) odigrao je utakmicu života u dresu Kashima Atlersa koja je senzacionalno odvela Real Madrid u produžetke Svjetskog klupskog prvenstva. Krilni napadač japanske momčadi postigao je oba pogotka, prekrasna pogotka, i kreirao preokret za svoju momčad.

Na veliku žalost njegove momčadi to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv najboljeg europskog sastava, koji je osvojio trofej nakon produžetaka.

Shibasaki je cijelu svoju dosadašnju karijeru proveo u Kashimi, no nakon ove utakmice samo će čudo spriječiti njegov transfer u redove nekog europskog kluba. On je 2012. godine bio proglašen najboljim mladim igračem lige, a prošle je godine izabran u najbolju momčad prvenstva.

"Profesionalni nogometaši imaju odgovornost pokazati mladima da se isplati sanjati i živjeti svoj san. Dat ću sve od sebe da sutra tu odgovornost i ispunim", rekao je večer uoči najveće utakmice svog života.

Transfermarkt procjenjuje Shibasakija na svega dva milijuna eura i teško je zamisliti da bi mladi Japanac mogao ostati u Kashimi dulje od šest mjeseci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider