Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko pojačanje

Levski uoči Hajduka doveo igrača kojeg je kupio Sir Alex Ferguson

U bugarsku prijestolnicu stigao je igrač koji će podići kvalitetu cijelog tamošnjeg prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da bugarski Levski ima velike ambicije u ovoj sezoni, znali smo i prije njihova prvog dvoboja s Hajdukom u drugom pretkolu Europske lige.

Levski želi prekinuti dominaciju Ludogoreca u Bugarskoj, a većinski vlasnik kluba Spas Rusev najavio je pritom kako ne misli štedjeti. Dao je igračima i stručnom stožeru premije (navodno je svaki igrač dobio po 1.500 eura) za prolazak crnogorske Sutjeske u prvom pretkolu, a onda taj iznos udvostručio kako bi ih motivirao u utakmicama s Hajdukom.

Tako su uoči dvoboja u Dugopolju pojačali vezni red sa Španjolcem Jordijem Gomezom i Rumunjom Nelutom Rosuom, a sad je stigao - Gabriel Obertan, krilo koje je puno obećavalo, ali su eksploziju njegova talenta zaustavile ozljede.

Obertan, koji ima 28 godina, bio je standardni francuski reprezentativac u mlađim kategorijama, a u ljeto 2009. Sir Alex Ferguson doveo ga je u Manchester United iz Bordeauxa.

Nikad nije uhvatio kontinuitet na Old Traffordu, nakon dvije godine ga je kupio Newcastle u kojem je ostao punih pet sezona. Anži i Wigan bili su klubovi u kojima je igrao prije potpisa za Levski.

"Prvi put sam ovdje, nisam prije bio u Bugarskoj. Došao sam vidjeti klub, strukturu, kako funkcionira. Volio bih doći ovdje, ali još nisam potpisao. Velika je ovo promjena i za mene i za moju obitelj, pa sam morao doći i vidjeti. O momčadi Levskog ne znam baš puno, ali spreman sam učiti. Znam da je Jordi Gomez nedavno potpisao, rekao mi je da je zadovoljan i sretan što je ovdje. On je igrač koji je igrao u Premierligi", izjavio je Obertan u zračnoj luci u Sofiji.

Dobra vijest za Hajduk je što Obertan, čak i ako večeras potpiše ugovor za Levski, sutra neće imati pravo nastupa jer nije bio na popisu kojeg su Bugari, kao i Hajduk, morali poslati UEFA-i prije prve utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider