Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez dlake na jeziku

Ribery otvoreno napao Guardiolu: Evo što zamjera bivšem treneru

Franck Ribery nastavlja svoj obračun s Pepom Guardiolom putem medija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon odlaska Pepa Guardiola u Manchester City, kojeg je Bayern nedavno pobijedio u prijateljskom susretu, Franck Ribery je otvorio dušu medijima. Prije nekoliko dana Francuz je za njemački Kicker rekao kako je oduševljen dolaskom Carla Ancelottija, što je bila i poruka za bivšeg mu šefa.

''Pod Ancelottijem napokon osjećam da mi se vjeruje, on je sjajan trener. Trebam nekog poput njega, Juppa Heynckesa ili Ottmara Hitzfelda'', rekao je Ribery.

No, sada se na turneji u SAD-u, gdje je Bayern izgubio od Milana, 33-godišnji francuski internacionalac izravno obrušio je Guardiolu za kojeg je pola njegove ere u Münchenu izjavio kako je najbolji trener s kojim je ikad surađivao.

''On je mlad trener kojem nedostaje iskustva. Nekad previše priča, a nogomet je ustvari vrlo jednostavan'', ispalio je Ribery u Chicagu o jedinom treneru na svijetu sa svih šest trofeja u istoj sezoni koji je tri puta osvajao španjolsko i njemačko prvenstvo te dva puta Ligu prvaka.

Zamjera mu neke poteze zbog kojih je Bayern i treći put u nizu zapeo u polufinalu natjecanja čije je osvajanje ultimativni cilj, kako zadnje tri sezone za Katalonaca, tako i ove sezone za Talijana.

''Ne smiju se raditi greške u polufinalu Lige prvaka'', rekao je Ribery misleći na ostavljanje Thomasa Mullera na klupi u prvoj utakmici na Vicente Calderonu protiv Atletica (iako je upravo Muller bio tragičar uzvrata promašivši penal).

''Ukoliko želite osvojiti Ligu prvaka, trebate trenera koji će izazvati dobar osjećaj. Svi igrači moraju imati dobar odnos s njim'', rekao je Ribery.

A Carlo Ancelotti upravo je takav trener, miran, staložen i jedan od onih koje nazivaju 'prijateljem igrača'. U Realu su ga igrači obožavali i bili protiv njegova odlaska iako nije uspio postati prvakom. Sada ima samo jedan cilj - Ligu prvaka, jer za mnoge je Bayern već novi prvak Njemačke iako je Borussia Dortmud sve jača i jača.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider