Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
luda utakmica

VIDEO Nakon neviđene drame Atletico je izborio finale Lige prvaka

Atletico Madrid ponovio je uspjeh iz 2014. godine kada je zaigrao u finalu Lige prvaka...

Atletico Madrid preživio je 'pakao' Allianz Arene i izborio finale Lige prvaka. Bayern je slavio 2:1, no s 1:0 iz prve utakmice Atletico je izborio kartu za finalni ogled u Milanu. Pogotke su za Bayern dali Xabi Alonso (31) i Robert Lewandowski (74), dok je strijelac za Madriđane bio Antoine Griezmann (54). U 34. minuti je Thomas Müller promašio kazneni udarac za Bayern,a u 84. minuti penal je promašio Atleticov Fernando Torres.

U dramatičnoj utakmici s dva promašena jedanaesterca u finale je prošao Atletico, koji je uspio zabiti na Allianz Areni, a potom uspio i u obrani ne primiti treći gol koji bi ih izbacio. Bayern je propustio meč-loptu u prvom dijelu, kada su vodili s 1-0 pa promašili penal. Atletico se plasirao u svoje treće finale i još uvijek čekaju naslov europskog prvaka kojeg će tražiti protiv boljega iz susreta Reala i Manchester Citya.

Pogoci s utakmice Bayern - Atletico Madrid.

Pep Guardiola na klupi Bayerna nije uspio srušiti 'prokletstvo' španjolskih klubova jer je i treću godinu zaredom ispao u polufinalu elitnog natjecanja 'Starog kontinenta' od svojih sunarodnjaka. Nakon što su Bavarci posljednje dvije sezone ispadali u polufinalu Lige prvaka od Real Madrida i Barcelone, sada je za njih koban bio Atletico.

Susret je počeo očekivano, Atletico se branio, a Bavarci nisu nalazili načina kako u samom početku probiti granitnu obranu kluba iz Madrida. U 15. minuti je s 20 metara Gabi uputio opasan udarac koji kroti Neuer, a u 24. minuti je jednak način, iz daljine, pokušao Ribery, a vratar Atletica Oblak je uspio obraniti.

U 31. minuti Bayern je poveo pogotkom Xabija Alonsa iz slobodnog udarca s 18 metara jer se "živi zid" Atletica raspao, a lopta je pogodila braniča Gimeneza i prevarila Oblaka. Samo dvije minute kasnije Gimenez se pretvorio u tragičara jer je bezrazložno srušio Martineza u kaznenom prostoru i praktički "poklonio" kazneni udarac Nijemcima. Srećom po njega, Slovenac Oblak je pročitao udarac s bijele točke Thomasa Muellera.

U 54. minuti Atletico je izjednačio iz protunapada nakon što je Torres pravovremeno uputio loptu Griezmannu, a Francuz se sam sjurio prema vratima i zabio pokraj Neuera. Taj pogodak je posve šokirao igrače Bayerna, no spasio ih je Robert Lewandowski koji je u 74. minuti pravovremeno ušao na dodavanje Vidala i glavom pogodio za novo vodstvo Bayerna.

U 83. minuti turski sudac sudi nepostojeći kazneni udarac za Atletico jer je Martinez srušio Torresa izvan kaznenog prostora. Torres je sam izveo udarac, no Neuer ga je pročitao i dao novu nadu Bayernu. U 87. minuti Oblak jedva brani udarac Alabe, a u trećoj minuti sudačke nadoknade udarac Comana odlazi iznad vrata.

Atletico je u svom petom polufinalu izborio treće finale, a dosadašnja dva je izgubio. Protiv Bayerna 1974. godine, te prije dvije godine od Real Madrida.

Put Atletico Madrida do finala Lige prvaka

SKUPINA C

1. kolo: Galatasaray - Atletico 0-2

2. kolo: Atletico - Benfica 1-2

3. kolo: Atletico - Astana 4-0

4. kolo: Astana - Atletico 0-0

5. kolo: Atletico - Galatasaray 2-0

6. kolo: Benfica - Atletico 1-2

Osmina finala:

PSV Eindhoven - Atletico 0-0

Atletico - PSV Eindhoven 8-7 11m (0-0)

Četvrtfinale:

Barcelona - Atletico 2-1

Atletico - Barcelona 2-0

Polufinale:

Atletico - Bayern 1-0

Bayern - Atletico 2-1

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider