Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Putuje u Tursku

Preokret na Poljudu: Sjajni napadač ostaje u Hajduku

Franck Ohandza je ipak potpisao s Hajdukom ugovor na još jednu godinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve do jučer izgledala je priča kojoj se bliži ružan kraj, a onda se sve promijenilo - Franck Ohandza je potpisao s Hajdukom ugovor na još jednu godinu, nosit će bijeli dres do kraja slijedeće sezone i samim tim padaju u vodu sve najave o suspenziji, odnosno o prebacivanju u drugu momčad.

Ohandza putuje na pripreme u Tursku, a igrat će za 10 tisuća eura mjesečno plus bonus ukoliko odigra više od 25 utakmica.

Imat će i dodatni prihod ako bude zabijao, svaki gol, nakon što ih postigne pet donijet će mu 1250 eura.

Pregovori između Hajduka i Ohandze počeli su još u rujnu, ali Ohandzin njemački zastupnik odbijao je ono što je Hajduk nudio.

Logika Hajdukovih čelnika bila je potpuno jasna - s obzirom na velike probleme s ozljedama koje je ovaj zaista sjajan napadač imao u svojoj karijeri (ne samo u Hajduku nego i ranije), ponudu su sastavili od fiksnog i varijabilnog dijela ugovora, koji bi se mogao ostvariti ukoliko Ohandza bude zdrav i spreman za igranje.

Menadžeru Konigu se to nije svidjelo, tražio je fiksnih 180.000 eura godišnje, a na to u Hajduku nisu željeli pristati.

Vrijeme je prolazilo, ali dogovora nije bilo, a Ohandza je ušao u posljednjih šest mjeseci aktualnog ugovora s Hajdukom, potpisanog u ljeto 2015. godine.

Na kraju se ipak dogodio obrat i Ohandza će ostati u Hajduku. Frane Zolja, kako su ga prozvali Hajdukovi navijači, za Hajduk je zabio 12 golova i upisao devet asistencija, a u prošloj sezoni nije igrao punih sedam mjeseci nakon ozljede zadobivene u derbiju s Dinamom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider