Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška arhiva

Fotografija o današnjem danu iz 1984.: Hrvatski klub u polufinalu UEFA-inog natjecanja

Prije 36 godina sve utakmice polufinala svih eurokupova igrale su se na isti dan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pretraživajući sportski vremeplov naletjeli smo na jednu zanimljivu fotografiju novinskog članka iz 1984. godine, a koja se tiče parova polufinala u nogometnim eurokupovima.

Fotografija je nastala nakon ždrijeba, prije 11. travnja kada se igralo svih šest prvih polufinalnih utakmica u tri tadašnja natjecanja pod okriljem UEFA-e: Kupu prvaka, Kupu pobjednika kupova i Kupu Uefa.

Hajduk dobio Tottenham pa ispao zbog gola u gostima

U ovom potonjem do polufinala je stigao i Hajduk sa svojom velikom generacijom predvođenom Blažom Sliškovićem, Ivanom Gudeljom i Zlatkom Vujovićem.

Splićani su tog 11. travnja na Poljudu ugostili Tottenham i pobijedili ga s 2:1, nakon što su na poluvremenu gubili. U uzvratu u Londonu Englezi su slavili s 1:0, a stariji navijači Hajduka pamte prečku koju je uzdrmao Dževad Prekazi.

Ponovila se slična priča kao protiv HSV-a, Hajduk je u dvije utakmice bio puno bolji, stvorio je daleko više šansi, ali Englezi su, baš kao i četiri godine ranije Nijemci, prošli dalje, a onda u finalu i osvojili trofej boljim izvođenjem jedanaesteraca od Anderlechta koji je u polufinalu eliminirao Nottingham Forest.

Liverpool prvak Europe, Juveu Kup kupova

Što se ostalih natjecanja tiče, u Kupu prvaka u polufinalu je Roma izbacila škotski Dundee United, dok je Liverpool prošao protiv Dinama iz Bukurešta. Još ranije je bilo određeno da će se finale igrati na stadionu Olimpico u Rimu, gdje su, baš kao i u finalu Kupa Uefa, pobjednika odlučili udarci s bijele točke (prvak Europe postao je Liverpool).

Kup pobjednika kupova osvojio je pak Juventus koji je u polufinalu bio uspješniji od Manchester Uniteda, a zatim u borbi za trofej svladao Porto.

Što mislite, kada će se nastaviti nogometne lige?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider