Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ivica Medo izvještava ioz Berlina

FOTO U Berlinu ludnica: Navijači Barce obožavaju Rakitića, Müller izazvao stampedo

Nekoliko sati prije finalne utakmice Lige prvaka u centru Berlina vlada sjajna atmosfera...

U centru Berlina je prava ludnica. Točno u podne atmosfera kod Brandenburških vrata bila je perfektna. Tisuće navijača Barcelone i Juventusa skandirali su i pjevali bez ijednog incidenta. Njemačka policija drži se podalje od navijačke vreve, gotovo da ih se ne može zamijetiti, ali zna se da su pravovremeni kada treba uskočiti i ugasiti mogući požar. No, nema potrebe, navijači obaju momčadi vrlo su miroljubivi, iako još od sinoć teku potoci pive. Doduše, još je prilično rano, vidjet ćemo što će biti kada se približi početak utakmice i „tankanje“ dođe u kritičnu fazu.

Navijači Barcelone vrlo su optimistični. Većina ih smatra da će Messi odlučiti, ali ima i drugačijih mišljenja.

„Pobijedit ćemo s 2:1. Oba gola će zabiti Suarez“, kazao nam je Sergio svoju prognozu, a prijatelj mu je dometnuo: „Suarez će zabiti dva, ali pobijedit ćemo 4:1. Preostala dva zabit će Messi i Iniesta.“
Kada smo mu rekli da smo iz Hrvatske, brzo se ispravio.

„Ne Iniesta, jedan će zabiti Rakitić“, uskliknuo je i počeo skandirati Rakitićevo ime. Pridružili su mu se i ostali.

Na svaki spomen hrvatskog reprezentativca Barcelonini navijači listom su dizali palac gore. Njih ne možete prevariti, tu se najbolji vidi koliko je Rakitić cijenjen u Barceloni i čitavoj Kataloniji. Može se reći da ga obožavaju. „Raketa“ ih je osvojio svojim igrama i skromnošću.

S druge strane, Juventusovi navijači nisu toliko optimistični. Čak smo se i začudili. Zaustavili smo jednu grupicu i pitali za prognozu.
„Bit će 2:1, ali za Barcelonu.“

Kako to, niste li vi navijači Juventusa, nosite njegove dresove?

„Jesmo, ali ovdje nije pitanja želje, već realnosti. Barca je ipak dosta bolja“, odgovorio nam je Bruno s dodatkom:

„Kamo sreće da griješim.“

Čini se da ovakav stav dominira među navijačima Juventusa. Barcini navijači su ih u svakom pogledu nadglasali, Talijani tek tu i tamo zapjevaju u većim skupinama.

Na finalnoj utakmici turnira Nogomet za prijateljstvo, u kojoj je Rapid iz Beča svladao Zürich, za kojeg je na vratima stajala golmanica, pojavila se velika zvijezda Bayerna Thomas Müller. Odmah je nastala opća strka na tribinama improviziranog igrališta tik uz Brandenburška vrata. Masa klinaca htjela je potpis i fotografiju. Jedva smo se izvukli iz tog meteža. Radije smo malo porazgovarali s Anatolijem Timoščukom oko kojeg nije bilo pretjerane gužve.

„Što reći o finalu a da se već ne zna? Barca je favorit, ali znamo da favoriti u nogometu znaju dosta često izgubiti. Mislim da ćemo gledati prilično neizvjesnu utakmicu“, kazao nam je poznati Ukrajinac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider