Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo dugo čekaju

Real ispisuje povijest: Zbog ovoga će biti posebno "nabrijani"

Real Madrid ove sezone ima dobru priliku prekinuti post dug gotovo 60 godina, a za veliki uspjeh već su spremne izdašne nagrade.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da Real Madrid nije osvojio europski i španjolski naslov u istoj sezoni od davne 1958. godine. Iako su u međuvremenu osvojili 26 prvenstava i osam naslova prvaka Europe, ''zlatna dupla kruna'' je redovito izmicala Kraljevskom klubu.

U Madridu se nadaju da post dug gotovo 60 godina mogu prekinuti ove sezone. U prvenstvu imaju utakmicu prednosti nad Barcelonom, a u Ligi prvaka dočekuju Atletico Madrid koji ima velikih problema s ozljedama. Svi ovosezonski problemi i često neuvjerljiva igra pali bi u zaborav kada bi Real ostvario povijesni uspjeh, a ova sezona ostala bi zapisana u povijesnim knjigama kao jedna od najuspješnijih u povijesti.

Svjestan je toga i Florentino Perez koji je odlučio dodatno motivirati igrače uoči završnice sezone. Ako osvoje duplu krunu, igrači će u premijama dobiti čak 40 milijuna eura! Taj novac klub će zaraditi kroz Ligu prvaka u kojoj je već zaradio 32 milijuna. U slučaju osvajanja Lige prvaka klub će zaraditi 75 milijuna eura i dodatnih 20 milijuna od TV prava.

Za 24 igrača prve momčadi je previđeno 36 milijuna eura ili 1.5 po glavi, dva milijuna idu Zinedineu Zidaneu, o preostala dva dijele trenersko osoblje i 11 mladih igrača iz B momčadi. Bit će to dodatni motiv za Zidanea i njegove igrače koji će u slučaju uspješne sezone u džep spremiti vrlo izdašnu nagradu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider