Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već pronašli i zamjenu

Fiorentina ipak pristala prodati Kalinića, navijači Chelseaja odahnuli

Fiorentina je na pragu dogovora transfera Nikole Kalinića u Tianjin Quanjian, tvrde talijanski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se kako Nikola Kalinić ipak odlazi iz Fiorentine. Ne samo Firence i Italije, već i iz Europe. Kineski Tianjin Quanjian već neko vrijeme želi Kalinića, a njihov trener Fabio Cannavaro nalazi se u Italiji gdje slaže momčad za sezonu i završava neke transfere.

Legendarni branič Juventusa viđen je u Milanu u društvu ljudi iz Fiorentine i službena ponuda očekuje se danas za kada talijanski mediji najavljuju novi sastanak.

Prema talijanskim medijima, vlasnici Tianjin Quanjiana ipak su na kraju ponudili cifru koju je Fiorentinin vlasnik Della Valle načelno prihvatio. Kalinić je navodno već ranije pristao na transfer koji mu jamči najmanje deset milijuna eura godišnje (mogao bi dobiti i do 12!), a bilo je samo pitanje odštete koju će platiti Kinezi Talijanima. Calciomercato piše kako je sve ostalo samo na odluci Hrvata želi li u Kinu za bogatu plaću ili ne.

Podsjetimo, izlazna klauzula za Kalinića je 50 mlijuna eura, a nakon prve informacije kako novi kineski prvoligaš nudi 45 milijuna to je demantirao sam Della Valle. No čini se kako je uspio dobiti traženu svotu ili barem približno od onog što se navodi u medijima. Sky Sport je spominjao 38 milijuna eura, a možda dođe i do 40 milijuna.

Gazda Fiorentine je nakon rušenja Juventusa bio zagonetan, ali je na neki način nagovijestio da je moguća prodaja njihovog najboljeg igrača. Radi se o velikom poslu za Fiorentinu koja je Hrvata 2015. godine dovela iz Dnjipra za svega 5.5 milijuna eura.

Ovaj ambiciozni kineski klub također je spominjan u kontekstu dovođenja Diega Coste, ali su odustali od njega i okrenuli se hrvatskom reprezentativcu koji bi se u Quanjianu trebao pridružiti belgijskom reprezentativcu Axelu Witselu.

Ukoliko se ovaj transfer realizira Nikola Kalinić će postati najskuplji i najplaćeniji hrvatski nogometaš u povijesti!

Talijani nadodaju da je Fiorentina već pronašla i zamjenu za Kalinića. ''Viole'' bi u napadu trebao predvoditi Eintrachtov napadač Haris Seferović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider