Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Europska liga Nizozemcima

Finale Lige prvaka Real Madrid – Liverpool sude suci iz – Srbije!

UEFA je odredila djelitelje pravde na dvije završne utakmice klupske eurosezone.

Milorad Mažić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Srpski sudac Milorad Mažić sudit će finale Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola 26. svibnja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, četvrti sudac je Francuz Clement Turpin, dok su dodatni pomoćni suci Nenad Đokić i Danilo Grujić, a na finalu će, kao rezerva za neko od mjesta pomoćnika, biti i Nemanja Petrović.

Mažić je inače međunarodni sudac od 2009. godine, a u posljednjih nekoliko sezona isprofilirao se kao jedan od najboljih svjetskih sudaca. Ove je sezone sudio četiri utakmice Lige prvaka i dvije utakmice Europske lige. Također je prošle godine sudio finale Kupa konfederacija između Čilea i Njemačke, kao i UEFA Superkup 2016. između Reala i Seville.

Sudio je Mažić na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014., na Euru 2016. u Francuskoj, a sudit će i na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Kuipers sudi finale Marseille – Atletico

UEFA je objavila i djelitelje pravde na finalu Europske lige. Dvoboj Marseille –Atletico Madrid igra se 16. svibnja u Lyonu, a glavni je sudac Bjorn Kuipers iz Nizozemske. Pomoćni su mu suci Sander van Roekel i Erwin Zeinstra, dodatni pomoćni suci također su Nizozemci (Danny Makkelie i Pol van Boekel), kao i rezervni pomoćnik Mario Diks, dok je četvrti sudac Szymon Marciniak iz Poljske.

Kuipers je već jednom sudio finale Europske lige. Bilo je to 2013., kada je to natjecanje osvojio Chelsea pobjedom u završnoj utakmici protiv Benfice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider