Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedna utakmica

Prvi put u povijesti utakmica finala Kupa neće biti na Maksimiru!

Finale Hrvatskog kupa igrat će se u Osijeku, odlučio je Izvršni odbor HNS-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finale Hrvatskog nogometnog kupa za sezonu 2015/2016. igrat će se u Osijeku odlučio je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na sjednici održanoj u srijedu. Finale će se igrati 11. svibnja iduće godine na stadionu Gradski vrt.

U borbi za "Rabuzinovo sunce" još su Hajduk, Rijeka i Slaven Belupo, a posljednjeg polufinalistu doznat ćemo 10. veljače 2016. kada je na rasporedu odgođena utakmica četvrtfinala između Intera i Dinama.

Polufinale hrvatskog Kupa igrat će se na dvije utakmice, a terminu su 16. ožujka i 6. travnja.

Dosadašnja finala samo na Maksimiru

U dosadašnja 24 izdanja Kupa finale se samo tri puta igralo na jednu utakmicu i to sva tri puta na Maksimiru - 1997. kada je Dinamo pobijedio Zagreb 2-1, dvije godine kasnije kada je Osijek identičnim rezultatom slavio protiv Cibalije, te lani kada je Dinamo nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Split 4-2

Stadion Gradski vrt prima oko 18 tisuća gledatelja, a službeno je otvoren 1980. godine iako se na tom mjestu s nešto lošijom infrastrukturom igralo još od 1958. godine. Rekordna posjeta datira iz 1982. godine, kada je susret Osijeka i Dinama pratilo 40.000 ljudi.

Najveća, zapadna tribina nikad nije dovršena odnosno natkrivena pa se  i dan danas na njoj nalaznosivi stupovi koji nikada nisu dočekali planirano natkrivanje. Nakon postavljanja stolica 1998. godine kapacitet je smanjen skoro za pola.

Virtualnu posjetu stadionu Gradski vrt možete pogledati na službenoj stranici NK Osijeka.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider